Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
ИСТОРИЯ С БОЛНО ДЕТЕ, СПУКАНА ГУМА И ЦИГАНИН
Източник: ПОТВ 18:08 / 02.11.2019
©

Историята, която ви предлагам, е автентичен разказ на жена от Пловдив. Разказът прозвуча  в едно предаване на Пловдивската телевизия с открити телефони. Документиран е. Жената не си каза името. Гласът й трепереше – изглежда нямаше с кого да сподели това, което й се беше случило същия ден. И беше вдигнала телефона...

Това, което чух, ми заприлича разказ на Елин Пелин или Йовков. Изпитах същото – като след първото прочитане на "По жицата".

Наистина – колко мъка има на този свят...

Разказах историята на няколко души, един от тях вика – сядай и пиши разказ.

Дешифрирах записа и реших да не го пипам. Всеки може да си го допише.

След като чухме отново този разказ с един приятел, гледахме едно дълго интервю с кандидат за кмет. Накрая приятелят каза: в думите на неизвестната жена има повече истина за нашето време, отколкото в цялата реч на кандидата.

Предлагам ви мононолога на една обикновена наша съвременичка. Едно към едно. Съкратил съм едно-единствено изречение – това в което се казва името на лекаря. Много ми се иска "лошият" да не е все пак български лекар. А да е циганин, примерно. По всичко обаче изглежда, че в живота не винаги ролите са разпределени така, както ни се иска...

Евгений Тодоров

 

"...Дъщеря ми е с онкологично заболяване и трябваше днес да отидем в онкологията. Тя е инвалид първа група с придружител,  има и ДЦП. Търсихме къде да спрем колата и до един строителен обект открихме едно местенце.

Оставихме колата и заведохме детето на лекаря. Оказа се обаче,че сме забравили паспорта и другата дъщеря се върна до колата да го вземе.И какво вижда там – впрочем около местото няма никакви табели, с нищо не е обозначено, че е запазено И какво да види – един доктор ни надупчил гумата, предна дясна. Като разбрах,отидох и го потърсих, докторът е от Онкото. Питам: "А бе, докторе, защо го направи това нещо?" А той вика: "Не съм аз"

Обаче всички хора, които са били около колата, казват, че той е надупчил гумата. Това место той си го имал за негово. Даже дойде един негов колега и каза, че той държал на това место, защото тук идвали негови пациенти и му носили картофи, домати и други неща. И ако сега проверим багажника му, ще се уверим, че е пълен.

Попитах го – той доктор ли е или изобщо не е човек?

Чудим се какво да правим – с това дете и със спукана гума. Дойде единствено един циганин да ни помогне.Единствен. Извадих 10 лева да му дам,но той вика – не искам парите. На мен господ ще ми плати, че помогнах на това дете.

А докторът...Не мога да си обясня това нещо, не мога...не мога.Това беше моята болка, която исках да споделя с вас..".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: