Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Предлагат създаване на общински фонд "Чист въздух"
Източник: ПОТВ 15:27 / 11.02.2019
© ПОТВ

ВМРО-БНД предлага да се създаде общински фонд "Чист въздух", който да поеме финансово преминаването от отопление с твърди горива към екологични източници. Ако предложението навреме бъде подкрепено в Общинския съвет, до началото на отоплителен сезон 2019/2020 поне 200 домакинства ще са сменили източниците си на отопление. Крайната цел е намаляване замърсяването на атмосферния въздух в Пловдив.

- - -

На 26 юли 2018-а ОбС-Пловдив одобри Програма за подобряване качеството на атмосферния въздух и План за действие към същата за периода от 2018 до 2023 година. Обявено беше, че основните причини за мръсния въздух в града през студените месеци е отоплението с твърди горива, както и големия автомобилен трафик. Като първа мярка срещу мръсния въздух се препоръчваше замяна на печките с въглища и дърва с екологично чисти електроуреди, климатици, парно или поставяне на филтри на комините. Досега обаче не е направено нищо. Затова от ВМРО-БНД предлагат да се създаде общински фонд "Чист въздух".

БОРИСЛАВ ИНЧЕВ, председател на ВМРО-БНД: Фондът ще поеме финансово преминаването на домакинствата към използване на екогориво. Крайната цел е дните с наднормено замърсяване да се намалят до допустимите 35 дни годишно.

Ако предложението за създаване на фонд "Чист въздух" бъде одобрено от мнозинството в ОбС, от ВМРО-БНД ще предложат 300 000 лева от перо "Други екологични дейности" в градския бюджет да бъдат общинската вноска в структурата, с уточнението, че фондът обаче няма да се дотира само от общината. 

СТЕФАН ПОСЛИЙСКИ, общински съветник от ВМРО-БНД: Няма политическа партия, която да не е заявявала съпричастност към темата, но ние предлагаме допълнение към Програмата за чистотата на въздуха.

От ВМРО-БНД са наясно, че подобряването на въздуха няма да стане бързо. Оставаме с впечатление, че много хора ще "яхнат" тази тема, но ние не искаме да политизираме въпроса, заяви Борислав Инчев.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: