Световна поща
КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ 1. В МРЕЖАТА НА „БЛИЗУ” – Пловдив, Пазарджик,Първомай, Раковски, Карлово, Хисар, Стамболийски, Старо Железаре, Паничери, , Старосел, ,Калековец,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Първо обществено обсъждане за Бунарджика: Възраждат хълма с 1 млн. лв.
Източник: ПОТВ 14:43 / 09.08.2018
©

Над 250 граждани участваха в първото обществено обсъждане за бъдещето на хълм Бунарджика, което бе организирано от администрацията на район "Централен" и се проведе снощи. По инициатива на районния кмет Георги Стаменов беше представен планът за "Възстановяване на зона за рекреация с алейна мрежа и съществуваща инженерна инфраструктура част от парк  "Хълм на освободителите“.

От страна на администрацията в обсъждането взеха участие главният архитект на район "Централен“ арх. Петър Петров, инж. Надежда Петрова, главен инженер на района и ландшафтен арх. Славка Цочева. Подробности около плана представи арх. Пламена Андонова от "Ателие ДУО“, автор на плана, изработен по задание на район "Централен“ – Община Пловдив. Водещ на обсъждането, което в този вид се провежда за първи път в мандата на кмета Георги Стаменов, беше общественикът Любомир Чакъров.

Сред официалните гости на обсъждането бя
©
ха инж. Любозар Фратев от "Бизнесът за Пловдив“, Божана Апостолова от "Жанет" 45, омбудсманът на Пловдив Борислав Стаматов, Евелин Па
©
расков от "Съюз за Пловдив", кметът на Район "Южен" Борислав Инчев, Дончо Кацарев, Мимо Райчев.

В обсъждането се включиха 35 граждани, които активно изявиха гражданска позиция на предоставения им микрофон и получиха отговор на въпросите си лично от Георги Стаменов и от проектния екип.

Стаменов увери всички присъстващи, че цел на проекта е да се възстанови изцяло оригиналния облик на парка. "Регулационният план не ни позволява да правим външна намеса. Всеки, който желае може да участва в инспекцията и контрола на целия процес. Този и други подобни проекти се правят за гражданите и за нас е важно да чуем нагласата на обществото“ – коментира районният кмет.

Председателят на УС на сдружение "Бизнесът за Пловдив“ инж. Любозар Фратев използва възможността да благодари на Георги Стаменов за всичко, което прави за района и да обяви решението на сдружението, което представлява, за дарение с цел възвръщане облика на чешма Бунарджика, дала името на хълма. Той отправи предложение към Община Пловдив да си върне като собственост частния терен в парка.

Сред темите, които присъстващите засегнаха, бяха тези за сигурността, охраната на парка, запазване и развиване на биоразнообразието, насърчаване на дейностите на открито, както и темата за бъдещи събития, които ще развият парка и ще го популяризират. Традицията на парка и в частност тази, която кореняци пловдивчани свързват с ресторант Голям Бунарджик беше спомената многократно. Активни граждани поставиха въпроса за чистотата, за влакчето, детските площадки в парка и не на последно място за бившето бомбоубежище в подножието на хълма. Отговори на въпросите бяха дадени на живо, като на някои от тях администрацията ще отговори в писмен вид през следващите дни. Протоколът от събитието ще бъде качен на сайта на район "Централен“ до 15.08.2018г., както и плановете за възстановяване на хълма.

Георги Стаменов планира да стартира проекта през есента на 2018г. Процедурата за избор на изпълнител е вече в ход. Предвиденият бюджет, осигурен от Община Пловдив в лицето на инж. Иван Тотев и гласуван от Общински съвет е в размер на 1 млн. лв. Проектът включва пълно подновяване на ВиК и ел. инсталацията, осигуряване на достъп до ел. захранване в различните зони на парка, изграждане на видео наблюдение и безжична интернет връзка; възстановяване на акведуктите, на старите каменни пързалки и езера, обособяване на кът за почивка и релакс, на санитарни възли и на детска площадка. Георги Стаменов изрази надежда през пролетта на 2019 г. жители и гости на гр. Пловдив да видят първите резултати от планираните дейности.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОЙ МОЖЕ ДА ПРЕБОРИ ИВАН ТОТЕВ ПРИ ЕВЕНТУАЛНА БОРБА ЗА КМЕТСКИЯ ПОСТ ПРЕЗ 2019
Здравко Димитров
Районен кмет от ГЕРБ
Славчо Атанасов
Борислав Инчев
Дани Каназирева
Йордан Иванов
Друг десен кандидат
Кандидат на БСП
Само обединен опозиционен кандидат
Никой не може да го пребори
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: