Световна поща
КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ 1. В МРЕЖАТА НА „БЛИЗУ” – Пловдив, Пазарджик,Първомай, Раковски, Карлово, Хисар, Стамболийски, Старо Железаре, Паничери, , Старосел, ,Калековец,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Първо обществено обсъждане за Бунарджика: Възраждат хълма с 1 млн. лв.
Източник: ПОТВ 14:43 / 09.08.2018
©

Над 250 граждани участваха в първото обществено обсъждане за бъдещето на хълм Бунарджика, което бе организирано от администрацията на район "Централен" и се проведе снощи. По инициатива на районния кмет Георги Стаменов беше представен планът за "Възстановяване на зона за рекреация с алейна мрежа и съществуваща инженерна инфраструктура част от парк  "Хълм на освободителите“.

От страна на администрацията в обсъждането взеха участие главният архитект на район "Централен“ арх. Петър Петров, инж. Надежда Петрова, главен инженер на района и ландшафтен арх. Славка Цочева. Подробности около плана представи арх. Пламена Андонова от "Ателие ДУО“, автор на плана, изработен по задание на район "Централен“ – Община Пловдив. Водещ на обсъждането, което в този вид се провежда за първи път в мандата на кмета Георги Стаменов, беше общественикът Любомир Чакъров.

Сред официалните гости на обсъждането бя
©
ха инж. Любозар Фратев от "Бизнесът за Пловдив“, Божана Апостолова от "Жанет" 45, омбудсманът на Пловдив Борислав Стаматов, Евелин Па
©
расков от "Съюз за Пловдив", кметът на Район "Южен" Борислав Инчев, Дончо Кацарев, Мимо Райчев.

В обсъждането се включиха 35 граждани, които активно изявиха гражданска позиция на предоставения им микрофон и получиха отговор на въпросите си лично от Георги Стаменов и от проектния екип.

Стаменов увери всички присъстващи, че цел на проекта е да се възстанови изцяло оригиналния облик на парка. "Регулационният план не ни позволява да правим външна намеса. Всеки, който желае може да участва в инспекцията и контрола на целия процес. Този и други подобни проекти се правят за гражданите и за нас е важно да чуем нагласата на обществото“ – коментира районният кмет.

Председателят на УС на сдружение "Бизнесът за Пловдив“ инж. Любозар Фратев използва възможността да благодари на Георги Стаменов за всичко, което прави за района и да обяви решението на сдружението, което представлява, за дарение с цел възвръщане облика на чешма Бунарджика, дала името на хълма. Той отправи предложение към Община Пловдив да си върне като собственост частния терен в парка.

Сред темите, които присъстващите засегнаха, бяха тези за сигурността, охраната на парка, запазване и развиване на биоразнообразието, насърчаване на дейностите на открито, както и темата за бъдещи събития, които ще развият парка и ще го популяризират. Традицията на парка и в частност тази, която кореняци пловдивчани свързват с ресторант Голям Бунарджик беше спомената многократно. Активни граждани поставиха въпроса за чистотата, за влакчето, детските площадки в парка и не на последно място за бившето бомбоубежище в подножието на хълма. Отговори на въпросите бяха дадени на живо, като на някои от тях администрацията ще отговори в писмен вид през следващите дни. Протоколът от събитието ще бъде качен на сайта на район "Централен“ до 15.08.2018г., както и плановете за възстановяване на хълма.

Георги Стаменов планира да стартира проекта през есента на 2018г. Процедурата за избор на изпълнител е вече в ход. Предвиденият бюджет, осигурен от Община Пловдив в лицето на инж. Иван Тотев и гласуван от Общински съвет е в размер на 1 млн. лв. Проектът включва пълно подновяване на ВиК и ел. инсталацията, осигуряване на достъп до ел. захранване в различните зони на парка, изграждане на видео наблюдение и безжична интернет връзка; възстановяване на акведуктите, на старите каменни пързалки и езера, обособяване на кът за почивка и релакс, на санитарни възли и на детска площадка. Георги Стаменов изрази надежда през пролетта на 2019 г. жители и гости на гр. Пловдив да видят първите резултати от планираните дейности.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОЙ МОЖЕ ДА ПРЕБОРИ ИВАН ТОТЕВ ПРИ ЕВЕНТУАЛНА БОРБА ЗА КМЕТСКИЯ ПОСТ ПРЕЗ 2019
Здравко Димитров (51) 13%
Районен кмет от ГЕРБ (17) 4%
Славчо Атанасов (54) 14%
Борислав Инчев (19) 5%
Дани Каназирева (75) 20%
Йордан Иванов (19) 5%
Друг десен кандидат (16) 4%
Кандидат на БСП (16) 4%
Само обединен опозиционен кандидат (38) 10%
Никой не може да го пребори (79) 21%
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: