Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Евелин Парасков и "Съюз за Пловдив“: С пробива  под гарата да не осъмнем в транспортен  хаос  
Източник: ПОТВ 11:01 / 05.08.2020

До старта на проекта общината трябва  да има пълна готовност с организация на  трафика и отчуждаване на имоти

Председателят на съветниците от "Съюз за Пловдив“ Евелин Парасков внася днес питане до кмета Здравко Димитров,  каква е готовността на Община Пловдив  за старта на проекта на НКЖИ за модернизацията  на ЖП възел и изграждането на пробива под Централна гара.

Съветникът и неговите колеги  очакват да получат отговор на въпросите, които вълнуват пловдивчани – кога ще започне строителството,  по какъв начин ще се извършва, дали е приключило отчуждаване на имоти, които попадат в новата улична регулация  и как ще бъде организиран трафикът в града.

"Всеки от нас е изпитвал неведнъж  дискомфорта, попадайки в задръствания, особено когато са били правени  ремонти  на възлови булеварди. Ако  предварително не се подготвят добре строително – монтажните работи и организацията на движението, има риск  една сутрин да осъмнем в невиждан транспортен хаос, който ще продължава с месеци“, предупреждава  Парасков.

Съветникът напомня за  изявленията на  ръководството на НКЖИ, от които става ясно, че технически  проект за пробива ще бъде внесен в Община Пловдив през септември  и се очаква  още тази есен  да стартира строителството.

Това означава, че  местната власт  трябва да бъде готова с одобрените ПУП – ПР от двете страни на Централна гара, с отчуждаването  на имоти и с временната  организация на движението.

"Целта е да не се бави изпълнението на  скъпоструващия  европейски проект и да не се създава  хаос в трафика, след като  започне изграждането на тунела“, подчертава   шефът на групата на "Съюз за Пловдив“.

Според Евелин Парасков в предходния мандат администрацията  пропусна възможността активно  и като равностоен партньор на НКЖИ  да се включи в изготвяне на плановете за мащабната реконструкция и строителство. Съветникът повдига отново  още един важен въпрос –  за Бетонния мост.

"Пловдивчани бяха лишени от правото  да участват в обществено обсъждане на  проекта, тъй като такъв  своевременен дебат не беше организиран  от общината.  Поради тези управленски грешки както в условията на обществената поръчка, така  впоследствие и в договора с избрания изпълнител няма изрична клауза, която да гарантира, че на мястото на Бетонния мост ще бъде построено ново пътно съоръжение“, подчертава Парасков.

Според съветниците  на  "Съюз за Пловдив“  администрацията  трябва да продължи да настоява за сигурни гаранции  пред НКЖИ за запазването на Бетонния мост, докато не бъде изграден изцяло пробивът под Централна гара и не започне строителство на новото пътно съоръжение  на район "Южен“ с останалите райони на града.

 

ПИТАНЕТО  НА "СЪЮЗ ЗА ПЛОВДИВ“ ДО КМЕТА:

1.         Изготвени ли са измененията на подробните устройствени планове в района на Централна гара?

2.         Приключени ли са процедурите по отчуждаване на имоти, които попадат в уличната регулация  в района на предстоящите строително – монтажни работи  във връзка с изграждане на пробива под жп ареала?

3.         Колко имота  вече са отчуждени, кои са те и на каква стойност?

4.         Колко имота предстои да бъдат отчуждени, къде се намират /моля да бъдат посочени адреси/ и какви са техните оценки?

5.         Ще бъде ли изграден нов мост на мястото на Бетонния и по какъв начин това ще се гарантира, освен устните обещания?

6.         Ще бъде ли проведено обществено обсъждане на проекта, след като  изпълнителят на обществената поръчка го представи на НКЖИ?

7.         Как ще се организира  трафикът по време на строителните работи на бул. "Васил Априлов“ и "Христо Ботев“, както и от южната страна на гарата?

 

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: