Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2021 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
ЕТО КОЙ Е ПОДАЛ ДОКУМЕНТИ ЗА 8 ЛИНИИ НА ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ
Източник: ПОТВ 14:37 / 28.07.2020

ДЗЗД "Градски транспорт Пловдив - 2020“ е единственият участник, подал документи за обявената от Община Пловдив обществена поръчка за извършване на пътнически превоз по 8 градски автобусни линии - 4, 10, 12, 20, 22, 24, 27 и 93. Това стана ясно, след като днес комисията отвори документите с информацията за участниците по електронен път при спазване на действащите правила за работа в системата ЦАИС-ЕОП.

Според условията за кандидатстване в обществената поръчка участниците трябва да разполагат с минимален общ брой 73 автобуса с над 70 места общо (седящи и стоящи) без мястото на водача, от които най-малко 35 автобуса за превоз на трудно подвижни лица. Всичките 73 автобуса, необходими за изпълнението предмета на поръчката, трябва да са от класове І и ІІ по смисъла на чл. 149 от Закона за движението по пътищата, да са в съответствие с екологична категория "Евро VI“ или еквивалентна и да са оборудвани с технически изправни климатични системи, обхващащи целия салон. Срокът на изпълнение на поръчката е до 2028 г. Очакваният годишен пробег за всичките автобуси по въпросните линии е над 4,6 милиона километра.

На по-късен етап ще бъде отворена и ценовата оферта, подадена от консорциума, в който влизат "Автобусни превози Пловдив ЕООД“, "Меритранс – 2002“ ЕООД, "Меритранс – 2017“ ЕООД, "Хебросбус“ АД и  "Автотранс – 2000“ ООД. Прогнозната стойност на поръчката, изчислена по реда на чл. 21, ал. 11 , т. 2 от ЗОП, е 22 895 604,96 лева без ДДС и включва: изплатени субсидии от държавен бюджет и изплатени компенсации.  

Съгласно документацията на възложителя Община Пловдив класираният участник ще има право да получава средства от:

- Субсидия за превоза на пътници по нерентабилни автобусни линии във вътрешноградския транспорт;

- Компенсация за намалени приходи от прилагането на ценови облекчения за обществени пътнически превози за определени категории пътници;

- Приходи, реализирани от продажба на превозни документи;

- Приходи от реклама и други приходи, свързани с дейността;

Услугата "превоз на пътници“ ще се извършва при условията на проекта на договор, като изпълнителят е длъжен да прилага тарифите, определени от Кмета на Община Пловдив или Общински Съвет - Пловдив, включително да превозва определените групи пътници на преференциални цени, в съответствие с приложимите нормативни изисквания.

В началото на 2020 година изтече договорът за осемте линии от масовия градския транспорт. На 21 февруари Община Пловдив започна процедура по Закона за обществени поръчки, която още в самото си начало беше обжалвана.

В момента 8-е линии на градския транспорт, които са част от Общинската транспортна схема и са съгласно действащите маршрути и маршрутни разписания, се обслужват от фирми, които предоставят тази услуга чрез временни договори до окончателното финализиране на обществената поръчка и избора на изпълнител.

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: