Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Георги Пашев: Крайно време е системата и стила на управление в тая държава да се смени с диктатура на професионализма 
Източник: ПОТВ 09:43 / 18.07.2020

Ето например Ангел Грънчаров е уволнен учител. Бившите му шефове викат, че е уволнен поради некадърност; а той вика, че е уволнен по политически причини.

Така като го гледам, не ми изглежда чак толкова некадърен, колкото твърдят бившите му шефове.

Затова, би трябвало такива случаи да минават през отделна комисия от слуайно подбрани и независими негови колеги учители, подбрани от компютър случайно, част от тях или всички може да са от други градове, които да оценят дали е кадърен или не. И ако кажат, че е кадърен, тогава да си го върнат на работа. Ако кажат, че е некадърен, да отхвърлят претенциите му за работа.

Да не говорим, че май даскалите в средното нямат като нас Етичен кодекс за системата им. Нямат и академична автономия като нас, университетските даскали. А би трябвало да имат тия неща, които ние отдавна имаме. Нека, примерно да си има минимални образователни стандарти, но за всичко останало да са си автономни и да имат акредитации периодично като нас.

И изобщо, мога да давам много други примери за диктатура на професионалистите, която искам да се случи. Искам да се махнат всички политически назначение. Изобщо да няма такова понятие политическо назначение. 

Затова, на следващите парламентарни избори ще гласувам за тоя, който издигне лозунга на диктатурата на професионалното начало и ликвидирането на политическите назначения и калинките.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: