Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
До края на месеца  започва изграждането на  локалите на Асеновградско шосе  
Източник: ПОТВ 11:31 / 15.07.2020
©

Областният управител Дани Каназирева одобри и подписа техническия проект за локалните платна на пътя Пловдив-Асеновград, попадащ на територията на общините Родопи, Куклен и Асеновград. Преди това проектът  е съгласуван с всички заинтересовани администрации, контролни органи и експлоатационни дружества.  Следващата седмица ще бъде подписано и строителното разрешение, с което ще са даде старт на работата по обекта.

"Това стана възможно след като приключиха процедурите по отчуждаване на засегнатите имоти, включително  водените съдебни дела, а правото на строеж бе учредено в полза на АПИ от трите общини с одобрението на общинските им съвети, припомни Каназирева.

Тя уточни, че локалите ще са от двете страни на пътя като приблизителната им дължина ще е около 10 км. Стойността на обекта е 18 милиона и 900 хиляди лева с ДДС. Изпълнител е фирма "ИСА 2000“. Срокът за изпълнение е една година.

Междувременно вече се работи по ремонта на пътя до град Хисар в 9-километровия участък от пътя Черничево - Дуванлии.

"Изключително съм доволна, че  успяхме да стартираме бързо ремонтните дейности. Още в началото на годината, започнахме разговори с АПИ, защото това е много натоварен участък по  пътя към националния ни курорт. Трафикът целогодишно е интензивен и трябваше да спешно да се  ремонтира, допълни областният управител.

Каназирева допълни, че усилията на администрацията са насочени и възможно по-бързо да бъде завършен надлеза над ЖП линията преди град Хисар. Усилено се работи и по процедурата за  Югоизточния обход, с което да се затвори външният ринг на Пловдив.

 

--------------------------------------------------------------------

-------

 

 

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: