Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
ЗАПОВЕД НА КМЕТА ЗДРАВКО ДИМИТРОВ
Източник: ПОТВ 16:23 / 10.07.2020

Кметът Здравко ДИМИТРОВ издаде заповед. Основните акценти в нея са:

·       Събитията и мероприятията на открито и закрито ще провеждат пр  заетост на местата до 30% от общия им капацитет, при спазване на физическа дистанция от 1,5 м и на всички противоепидемични мерки, въведени с последната заповед на министъра на здравеопазването.

·       Съгласно указание на главния държавен здравен инспектор за периода 10.07. – 12.07.2020 г. се допуска провеждането на предварително организирани сватби, кръщенета и други групови празненства, след предварително разрешение, издадено от Областния кризисен щаб.

·       Директорите на детски градини и детски ясли:

-                      да допускат посещение само за деца, които са вече записани в съответната детска градина/ясла през учебната 2019/2020 г.

-                      да осигурят работата с децата, доколкото е възможно в една и съща група и с един и същ персонал, което да предотврати контакта между децата от различните групи.

-                      да осигурят дезинфекция и проветрение на всички помещения три пъти дневно.

-                    колкото се може повече от  дейностите да бъдат на открито.

 

·       Директорите на регионалните музеи, ГХГ, ОИ "Старинен Пловдив“, РБ "Иван Вазов“ да организират въвеждането на противоепидемични мерки в управляваните от тях обекти както следва:

-                      да се допускат посетители при спазване изискването за физическа дистанция между лицата най-малко от 1,5 м.

-                      допускането на посетители в горепосочените обекти да става, само ако лицата имат поставена защитна маска или друго средство, покриващо носа и устата.

·       Възлагам на директора на ОП "Организация и контрол на транспорта“ да създаде организация в масовия градски транспорт за  спазване на противоепидемичните мерки, въведени със заповед на министъра на здравеопазването, в т.ч. уведомяване на превозвачите за засилена дезинфекция на автобусите на градския транспорт.

·       Директорите на общинските лечебни заведения за болнична и доболнична помощ да предприемат своевременни действия за осигуряване на лични предпазни средства и дезинфектанти за работещия медицински персонал.

·       Заместник-кметовете с ресори "Култура, археология и туризъм“ и "Спорт и младежки дейности“, "Обществен ред“ и на директора на ОИ "Старинен Пловдив“ да дадат указания на организаторите на мероприятия и събития в периода 10-15 юли да осигурят контрол по спазване на временните противоепидемични мерки, въведени с настоящата заповед.

·       Всяко събитие на територията на Община Пловдив ще се съгласува с Областния кризисен щаб от отдел "Обществен ред и управление при кризи“ да извършва предварително в срок от 24 часа преди провеждането му.

·       Директорите общинските предприятия, директора на ОИ "Старинен Пловдив“, директора на ПОИ, директорите на регионалните музеи, РБ "Иван Вазов“, ГХГ, ФА "Тракия“ и директорите на социалните услуги, кметовете на райони  да организират провеждането на въведените със заповед на министъра на здравеопазването противоепидемични мерки.

Възлагам на директорите на общинските лечебни заведения за болнична и доболнична помощ да предприемат своевременни действия за осигуряване на лични предпазни средства и дезинфектанти за работещия медицински персонал.

 

·       ОП "Чистота“ да продължи по график да дезинфекцира улиците, пешеходните зони, заслоните на автобусните спирки, контейнерите за отпадъци и пространствата около тях.

 

·       Възлага се на зам.-кмета по "Обществен ред“ да създаде организация служителите на звено "Общинска полиция“ ежедневно да извършват проверки в масовия градски транспорт за спазване на въведените противоепидемични мерки.

Цялата заповед можете да видите тук.

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: