Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
ПОЛОЖЕНИЕТО С КОРОНАВИРУСА В ПЛОВДИВ И ОБЛАСТТА
Източник: ПОТВ 15:50 / 07.07.2020

Към вторник общият брой на пациентите  с COVID-19, жители на пловдивска област, е 293. От тях в общините:  Пловдив – 158,  Карлово – 10, Кричим – 19, Хисар – 2, Родопи – 44, Стамболийски – 14, Калояново – 1, Перущица – 17, Раковски – 6, Марица - 4, Асеновград – 10, Брезово – 1, Куклен – 3, Садово – 4.

От новите случаи 11 са от Пловдив. Между тях имаме 4-ма нови положителни от персонала в заведението "Сикретс“.  Епидемиологичното проучване показа, че има установени положителни проби и сред абитуриенти, които са посетили заведението. Потвърдени досега са 4 - от различни училища  и нямат връзка помежду си, освен че са били във въпросния нощен клуб след бала.

В момента тече проучване, връчват се предписания на техните близки.

Сред днешните случаи са и петима полицаи от Пловдив, които са на домашно лечение и в добро общо състояние.

Сред  обявените 13 нови в областта има по 1 случаи от Костиево и Асеновград.

 

Оздравелите пациенти са 104, а на домашно лечение са 139.

Към момента са хоспитализирани 43 лица, като вече има  приети пациенти и в Транспортна болница, която със заповед на РЗИ бе включена в графика за лечение на коронавирус.

"Спазването на противоемидемичните мерки и на социална дистанция,  трябва да бъде лична отговорност на всеки един човек и на обществото като цяло", каза Дани Каназирева в коментар на увеличената заболеваемост в региона.

По повод изказването на здравния министър и НОЩ,  че на Областните кризисни щабове се възлага да вземат решения за ограничаване на  масовите прояви и за допълнителни мерки, Каназирева обясни, че предстои да бъде свикан МЩ и ще се начертаят както план за действие, така  и възможни мерки, които ще бъдат въведени според конкретните случаи.

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: