Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Каназирева : Връщаме решението на ОбС за одобряване на ПУП на кв. "Захарна фабрика" заради четири терена
Източник: ПОТВ 15:44 / 07.07.2020
©

Гласуваният  от Общинския съвет ПУП- ПР /план за регулация/ на кв. “Захарна фабрика“ и кв.“ Тодор Каблешков“ ще бъде върнат частично, само за четири имота, които в сегашния ОУП са за зеленина, а в новия ПУП им се променя отреждането. Аргументите за това са , че по-рано има влезли в сила ПУП-ове. Когато имаме дадено предвиждане по ОУП за зеленина, имотите трябва да остават за зеленина,  ако не -  първо да има промяна в ОУП и едва тогава да бъде променен ПУП,  обясни пред журналисти областният управител Дани Каназирева.

Тя призова всички институции да започнат да  спазват стратегическите документи, защото всяка една такава промяна води до недоверие и обществено недоволство, какъвто е случаят при "Захарна фабрика“. ОУП  е общинският стратегически документ, който дава визията за развитие на Община Пловдив.

"Може нищо да не се случва там , нищо да не се реализира, но само това, че в ОУП е зеленина, а сега става за обществено обслужване води до недоволството, на което ставаме свидетели. Целта е обществото да бъде успокоено по темата презастрояване, защото нито Община Пловдив в лицето на кмета Здравко Димитров, нито Областна управа ще толерираме презастрояването в града, допълни Каназирева

По думите й терена  на Захарна фабрика – на самия комбинат е изваден от одобрения ПУП –ПР. За този имот има приет проект и предстои ОбС да вземе решение за изменение на  действащия ПУП.

"Така че, всичко ще бъде в ръцете на Общински съвет, до каква степен и как ще бъде променен като отреждане самия терен на "Захарна фабрика“. Относно другия имот, за който имаше сигнали, че вече се заравнява, който е от западната страна на магазин "Лекси“, пак  в квартал "Захарна фабрика“, там ние нищо не можем да направим. Той вече е със сменен статут по Кадастрална карта  още от 2009г. и  с последващо изменение от 2010г отреждането му е обществено обслужващи дейности и жилищно строителство. Така че, ние тук всъщност нямаме полезен ход“, обясни още областният управител.

Според Каназирева  от тук нататък апела е , когато има подобна промяна, то  тя да следва разписаните процедури по Закона за устройство на територията.

"Давам веднага пример. Магазин "Лекси“ е построен в зелена площ по ОУП. Те нямат вина. Някой друг е допуснал това да се случи. За да избегнем подобни рискове, наистина молбата ни е да спазваме ОУП и предвижданията по него, категорична е Дани Каназирева.

От администрацията ще поискат от общините на територията на областта да осигурят достъп до целия архив на ПУП-овете, за да може да се проследява историята на терените в годините.

 

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: