Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
По обвинителен акт на Районна прокуратура – Пловдив е осъден 48-годишен мъж на 4 години затвор за присвояване на мобилен телефон и златен пръстен от дете
Източник: ПОТВ 11:38 / 02.07.2020

 По обвинителен акт на Районна прокуратура – Пловдив е осъден А. Ч., на 48 г., за това, че  на 12.07.2019 г., в гр. Пловдив, при условията на опасен рецидив – извършил е престъплението след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено по чл. 66 от НК, противозаконно е присвоил чужди движими вещи, които е владеел – мобилен телефон "Айфон“, на стойност 150 лв., и златен пръстен /14 карата/, на стойност 227 лв., всички вещи на обща стойност 377 лв., собственост на 6-годишно момче  – престъпление по чл. 206, ал. 3, пр. IIвр. ал. 1 вр. чл. 29 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Пловдив е наложил на А.Ч. наказание от 4 години "лишаване от свобода“ при първоначален "строг“ режим.    Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият е признал всички факти и обстоятелства от обвинителния акт.

На 12 юли 2019 г., в гр. Пловдив, към 12 часа, на една от автогарите, пристигнало пострадалото 6-годишно момче. То било заедно с родителите си и другите им две деца. Петимата отишли в закусвалнята, за да си купят храна. През това време А.Ч. обикалял из заведението и чакалнята. В един момент родителите излезли навън с едно от децата си, за да разговарят с техен познат. В закусвалнята останали пострадалото момче и неговата сестра. До тях се приближил А.Ч. Той видял, че пострадалото момче  държи мобилен телефон "Айфон“ и на ръката си има златен пръстен - 14 карата, с емблема на БМВ, подарък от родителите. А.Ч. заблудил детето, че баща му го чака навън и трябва да го заведе при него.  Момчето тръгнало. А.Ч. не го отвел при родителите му, а двамата преминали през подлез и коловозите на жп гарата. След това се установили на близкия паркинг. Там А.Ч. поискал от пострадалото дете телефона и пръстена, като заявил, че само ще ги разгледа и след това ще ги върне и заведе при баща му. Момчето ги предало. Щом ги получил, А.Ч. прескочил оградата на паркинга и се отправил в неизвестна посока. 

На 16 юли 2019 г. А.Ч. е бил установен и задържан от органите на МВР в гр. Гоце Делчев във връзка с друго престъпление - извършен грабеж. В него е намерен мобилния телефон на детето, пръстенът не е бил открит. Обвиняемият А. Ч. е осъждан многократно, като за последно е излязъл от затвора през март 2019 г. след изтърпяна 8-годишна присъда. В момента той се намира в затвора.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Окръже
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: