Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Каназирева: Създадена е организация в болниците, която да осигури лечението на пациенти с COVID-19, но и да не застраши нормалното функциониране на здравната система
Източник: ПОТВ 15:20 / 29.06.2020

От 1 юли влиза в сила графика за дежурствата на екипите от лекар - анестезиолог и две сестри , който всяка една болница в Пловдив ще осигури за Инфекциозна клиника на УМБАЛ "Свети Георги“ . Това реши Медицинският щаб след поредна среща с директорите на здравните заведения.

По думите на областния управител Дани Каназирева, създадената  организация е много добра и дава  възможност да се осигурят до края на годината  екипите  за интензивното лечение на пациентите с COVID-19.

Тя съобщи, че за първите три месеца, за по 45 дни с по два екипа в графика влиза УМБАЛ “Каспела“, а с по един - УМБАЛ Еврохоспитал“, МБАЛ "Свети Мина“ и МБАЛ "Св. Пантелеймон" и  УМБАЛ "Пловдив“. Следващото тримесечие дежурството ще се поеме от УМБАЛ "Пълмед“ и МБАЛ“ Св. Каридад“ с по два екипа за 45 дни и  с по един екип от УМБАЛ "Еврохоспитал“ и УМБАЛ " Пловдив“.

По предложение на областния управител като резервна болница, само за лечение на COVID-19, и ако се наложи при усложняване на обстановката , успоредно с УМБАЛ "Свети Георги“, се определя  МБАЛ "Свети Иван Рилски“.

"За мен най-важното е така да организираме дейността на болниците, че да имаме достатъчно свободни легла, включително за интензивно лечение, като в същото време запазим дейността им и за лечение  на другите заболявания, коментира Каназирева.

С оглед на епидемиологичната ситуация в областта към днешна дата общият брой на пациентите  с COVID-19, жители на пловдивска област, е 187.

За последните три дни –събота, неделя и понеделник новорегистрираните случаи са общо 24. От тях в Пловдив са 11, останалите 13 са в областта.

Нови общини, които регистрират заболели са Садово -2 и в Куклен -1.

От днешните случаи имаме мъж на 33 години, военнослужещ в поделение в Асеновград, който ще бъде хоспитализиран. Предприети са всички мерки, относно контактните лица и се връчват предписания.

Имаме и момче на 7 години от с. Белащица, контактен на майка си и баба си, съобщени миналата седмица.

Направеното епидемиологично проучване показва, че по- голяма част от случаите – 9, са свързани със  сбирката в Перущица, като новорегистрираните  са контактни лица.

В това число  от новите случаи - мъж на 40 години от с. Селци, евангелистки пастор и  рехабилитатор от Общностния център, който се намира в един двор с Детска градина "Щастливо детство“ и е контактен на  готвачката от детското заведение/съобщена миналата седмица/

Друг случаи е показал връзка със завод "Костал“ в Пазарджик, мъж от Пловдив, който  работи там.

"Към настоящия момент няма основание за паника. Следим ситуацията, а последните случаи са единични, като изключим събирането в Перущица, от където все още има положителни проби на контактни лица на присъствали, допълни Каназирева.

По данни на РЗИ по общини регистрираните случаи са : Пловдив – 106,  Карлово – 5, Кричим – 5, Хисар – 2, Родопи – 37, Стамболийски – 7, Калояново – 1, Перущица – 13, Раковски – 3, Марица - 2, Асеновград -2, Брезово – 1, Куклен – 1, Садово – 2.

Оздравелите пациенти са  95, а на домашно лечение са 55.

 

От всички потвърдени случаи  до момента 21 са инфектираните медицински лица, от които 16 са излекувани. Трима лекари са на домашно лечение, две санитарки също, и само една санитарка е хоспитализирана.

Към момента са хоспитализирани 32 лица:

∙             УМБАЛ "Св. Георги“ Пловдив – 25 (2 интубиран)

∙             МБАЛ "Св. Иван Рилски“ – 5

∙             МБАЛ Асеновград - 1

∙             МБАЛ "К. Попов“ - 1

 

Общият брой на поставени под карантина на територията на област Пловдив към 29.06.2020г. е 1164.

Във връзка с изискванията на Здравно министерство е създадена организация  на летище  Пловдив  за посрещане на два полета  от Лондон. Екипи на РЗИ и Гранична полиция ще бъдат на място в понеделник и петък, за да посрещнат пътниците и да им бъдат връчени предписания за 14 дневна карантина. Осигурена от ЦСМП е  и допълнителна линейка.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: