Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Ситуацията с  COVID-19 в област Пловдив
Източник: ПОТВ 11:42 / 18.06.2020

Ситуацията с  COVID-19 в област Пловдив се следи от здравните власти, в Перущица са взети превантивни мерки и има засилено полицейско присъствие

10 са  новорегистрирани  случая на COVID-19. към 18.06.2020 г. на територията  на Пловдивска област. /включените два в националната система са от вчера, за които ви съобщихме/

5 от тях са в Перущица, установени са  като контактни лица на обявен вече с положителна проба мъж. Става въпрос за две жени на 57  и 29 години, две момичета по на 15 години и мъж на 24 години. Нито един от тях не е хоспитализиран. Всичките живеят на една улица в квартал  "Запад“и според епидемиологичното проучване са се заразили на групово събиране, за което кметът на общината не е бил уведомен.

 

Издадени са предписания от РЗИ на още 20 жители на квартала  и в следващите дни  ще има засилено полицейско присъствие за спазване на противоепидемичните мерки и карантината.

 

"Целта е превантивна, да се ограничат контактите и да няма риск за останалите жители в района. Направено е всичко, каквото се изисква в такава ситуация. Работим заедно с органите на реда, инспекторите на РЗИ и местната власт, коментира областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева.

За денонощието са регистрирани и два случая от Раковски –мъж на 51 години и съпругата му на 46  години, който не са хоспитализирани, в добро състояние са. Те също имат връзка със заразените от Перущица.

Други двама от новорегистрираните положителни на коронавирус са жена на 45 години и мъж на 47 години от град Пловдив, които са изследвани като контактни на заразени от Доспат.

От Пловдив има още една болна жена, на 60 години, която е хоспитализирана в МБАЛ “Свети Пантелеймон". Пациентката е била изолирана при постъпването в здравното заведение и няма риск за останалите болни и персонала на болницата. Т

 

Така общият брой на пациентите с на COVID-19, жители на пловдивска област стават 120. От тях в общините:  Пловдив – 63,  Карлово – 2, Кричим – 3, Хисар – 2, Родопи – 33, Стамболийски – 5, Калояново – 1, Перущица – 8, Раковски - 3.

Оздравелите пациенти са 93. Към момента под карантина в област Пловдив са 1303 души

 

"Апелирам, всички жители на област Пловдив, без  да създаваме излишно напрежение, да продължим всички да спазваме, доколкото е възможно, препоръчителните мерки за дисциплина, дистанция и дезинфекция. Ако можем въобще да говорим, за нещо положително в ситуацията е, че имаме само един хоспитализиран и бързо са предприети всички мерки за контактните лица. Здравните власти правят всичко необходимо за ограничаване и контрол на заболеваемостта, но е необходимо и всеки един човек да има отговорност към здравето си. Обръщам се и към местната власт в общините, да упражняват по-засилен контрол, особено там, където има информация за събирания на повече хора, каза областният управител .

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: