Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Резултати от първото класиране за прием на ученици в ПЪРВИ КЛАС на общинските училища за учебната 2020/2021 година в Пловдив
Източник: ПОТВ 12:02 / 03.06.2020

На 3 юни 2020 година беше проведено първото класиране за прием за 2020/2021 учебна година. Резултатите показват, че 97,6% от класираните 2870 деца са приети по първо желание. В класирането взеха участие 2933 деца, чиито родители имаха възможност да изберат до 5 желания от 46-те училища в града. От общия брой на обявените 3409 свободни места все още не са заети 539.

За класираните деца предстои записване в училищата до 9 юни. Поради противоепидемичните мерки, свързани с разпространението на COVID-19, и провеждането на държавен зрелостен изпит в някои от училищата, е необходимо родителите да се свържат с представители на училището, в което са класирани и искат да се запишат, или да потърсят актуална информация на интернет страницата му, за уточняване на времето за записване.

В срока за записване родителите трябва да представят всички необходими документи за проверка. Не се изискват документи за удостоверяване на критериите за настоящ и постоянен адрес на децата, тъй като проверката е автоматична. Не може да бъде направена автоматична проверка само на децата без ЕГН.

Некласирани са 63 деца, за 55 от които родителите са избрали само едно единствено желание, и то не е училището, в района на което е регистрирано детето. Сред некласираните са 14 деца, които нямат адресна регистрация в град Пловдив, въпреки че има класирани 64 деца с адрес извън града.

Анализите на резултатите от първото класиране показват, че в 70% от училищата са приети всички деца, пожелали прием, независимо от точките, които са събрали. По-голямата част от родителите (62% от класираните) избраха училището, в района на което е адресната регистрация на детето, почти 5% (това са 138 от родителите) избраха училището, в което имат друго дете до 12-годишна възраст, и около 33% са класирани в училище по избор, независимо от адресната регистрация.

В срок до 10 юни включително ще бъдат обявени свободните места за следващото второ класиране, което ще се проведе на 17 юни. В него ще вземат участие все още некласираните деца, тези, които не се запишат по някаква причина от класираните, а също и пропусналите първото класиране. Сроковете за подаване онлайн на заявления за участие в това класиране е 15 юни 2020 г. (вкл.). За подаване на заявления за кандидатстване на хартиен носител срокът е 12 юни 2020 г.

Заявленията на некласираните деца се прехвърлят автоматично към второто класиране. Препоръчваме родителите да подадат нови заявления, съобразени със свободните места за новото класиране. За целта е необходимо да анулират първоначалните си заявления и да подадат нови.

За четвърта поредна година в град Пловдив приемът на ученици в първи клас в общинските училища е чрез централизирано електронно класиране, което улеснява родителите и представителите на училищната администрация. Така по-лесно се проследява и обхватът на децата, регистрирани в град Пловдив, които подлежат на задължителен прием в първи клас.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: