Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
ОЧАКВАМЕ "ПЕТРОЛ – РЕТРО"
Източник: ПОТВ 13:14 / 17.05.2020
©

Обявеното решение да се създаде държавна петролна компания учуди даже правоверните комунисти в БСП. И в най-смелите си мечти те едва ли са очаквали такъв ход на своите уж десни опоненти.

Не е ясно в колко страни в света има подобни начинания, със сигурност обаче във Венцуела ни изпревариха.

Възможно е в това странно решение да има някакъв скрит замисъл. Чува се за държавни данъчни складове, които стоят празни, за липсващ държавен резерв, а и "Лукойл" отправя някакви заплахи, които биха били беззъби, ако държавата имаше резерв.

Официално се обявява разкриването на 150-200 бензиностанции за търговия на дребно. Кой ще разпределя "порциите" не е ясно. Има градове като Пловдив, където бензиностанции има почти на всеки ъгъл. И тяхното обилие- както се говори- е било подплатявано с щедри рушвети.

Къде сега ще бъде намерено място за бензиностанциите на властта и с каква процедура – не е ясно.

Единственото привлекателно нещо в идеята е, че държавата може да построи бензиностанции в райони, където няма такива. Ако лошите частници обаче са решили, че в този район не може да има печеливша бензиностанция, това означава, че държавната ще трябва да се дотира. И като се има предвид, че по стародавна българска традиция персоналът на държавна издръжка ще бъде два пъти по-голям, може да си представим какъв ще бъде резултатът.

И още нещо – в района на западналата община Х., примерно,  държавната бензиностанция ще стане едно привлекателно място за роднини на управляващите. И електорален резервоар, разбира се.

Още не е ясно как ще се казва новата верига. Тъй като старият символ на държавата "Петрол" е вече частна собственост, би могло да се избере "Петрол-ретро". И без това всичко ретро днес е модно.

След това ще върнем и "Наркооп", "Плод-зеленчук", "Балкантурист", "Здрава храна", "Мототехника" и накрая "Кореком".
Коментари [1] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: