Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Пет начина да се грижите още по-добре за вашата ферма
Източник: ПОТВ 17:04 / 25.03.2020
©

Няма нищо толкова вълнуващо като стартиране на нов проект, който ви интересува дълбоко, независимо дали това е свързано с рисуване, писане, изграждане или дори селско стопанство. Ако четете тази публикация, предполагаме, че става дума именно за селско стопанство!

Стартирането на ферма може да бъде доста голяма инвестиция и вероятно искате да сте сигурни, че се грижите адекватно за нея. За тези, които имат градина в задния двор или смятат, че тяхната ферма е голямата им любов, знанието как да се грижите за вашата ферма ще ви даде спокойствие, ще ви спести време и ще направи земеделието ви много по-полезно.

Ето списък с пет начина за по-дълбока грижа за вашата ферма, подбрани специално от Sky Protect.

Реализъм

На първо място, бъдете реалисти за това колко много работа можете да свършите. Всички знаем, че земеделието е трудна работа, така че е много важно да знаете колко работа можете да свършите. Ако например вашата ферма е голяма, тогава първото нещо, което трябва да направите, е да разберете колко часа ще ви отнеме, за да я управлявате ежедневно и да планирате нещата съответно. Ако не сте реалисти за това колко много работа можете да свършите, може да се шокирате, че претърпявате различни неуспехи. Да, дори за просто отглеждане на зелена салата в задния ви двор.

Ако приемате този съвет, той ще ви даде представа за това каква задача да възложите на ваш помощник или служител или коя можете да управлявате сами. Някои задачи, които трябва да бъдат възложени на външен изпълнител, включват:

Плевене;

Поливане на вашите растения;

Измиване на хранилките за животните;

Хранене на добитъка;

Администриране на лекарства; 

И други.

Можете също така да видите, че използването на цялото ви пространство в задния двор може да се окаже твърдесложно, за да се справите сами (ако искате да избегнете разходите за наемане на други служители). Помислете дали да не намалите малко амбицията си, като по този начин избегнете пренебрегването на фермата и активно се грижите за всичко, което се нуждае от вашето внимание.

 

Един добър съвет е да сложите своя ветеринарен лекар / специалист по растенията на бързо набиране в телефонния си указател: да, това е наистина много важно. Ясно е, че има много знания, които могат да се получат чрез учебници и е напълно възможно да се изкушите да бъдете сами лекар, но също така е важно да не се опитвате сами да лекувате всички болести в стопанството, особено ако сте неопитен фермер или не сте лекували подобни заболявания в миналото.

Ако си обърнете вниманието към вашия ветеринарен лекар или по-опитен земеделски производител, можете да предотвратите появата на допълнителни проблеми във вашата ферма.

Също така, старайте се към добро управление на отпадъците. Например, ако сте се занимавали с птицевъдство и също сте имали земеделска ферма, можете да използвате птичия тор като оборски тор. В случай, че имате само птицеферма, трябва да имате план, или да превърнете птичия тор и отпадъците в компостен тор и да го продадете или изхвърлите.

Правилният план за управление на отпадъците предпазва фермата ви от неприятна миризма и ви осигурява щастливи съседи! Няма да повярвате колко е важно това.

Поддържайте чистите си фермерски инструменти.  Както може би вече знаете, ръждата е враг номер едно, когато става въпрос за инструменти.

Можете да почистите своите фермерски инструменти, като ги избършете с парцал или измиете преди и след използване. Не забравяйте да ги съхранявате на сухо място, далеч от деца и входове, покрай които хората минават – все пак това е сериозен риск за здравето. Можете да купите и специален спрей против ръжда.

Накрая, но в никакъв случай на последно място, направете грижата за вашата ферма рутина. Рутината ви може да бъде:

Измиване на хранилките в събота и сряда;

Дезинфекциране два пъти седмично;

Проверяване на здравето на растенията два пъти седмично;

Редовно плевене;

Посещение на ветеринарния лекар всеки месец.

Освен това наличието на дневник, в който да вписвате своите процедури и навици, ще ви помогне много да бъдете добри собственици на селскостопански имот.

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: