Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Каназирева: Междуведомствена комисия извърши проверка на състоянието на реките в областта
Източник: ПОТВ 13:28 / 24.03.2020

Във връзка с валежите от последните дни и прогнозите на синоптиците областният управител Дани Каназирева съобщи, че с нейна заповед междуведомствена комисия е извършила проверка на състоянието на реките в пловдивска област.

 Проверени са 28 участъка от реките Стряма, Марица, Каварджиклийка, Калаващица, Пясъчник, Пикла и Геренска, които  се намират на територията на 6 общини -Карлово, Хисаря, Родопи, Марица, Садово и Калояново, за които от общините е постъпила информация.

При проверката са установени няколко участъка, които ще бъдат под засилено наблюдение и контрол, до извършване на аварийно възстановителни и укрепителни работи по защитните съоръжения, коментира Каназирева.

По думите й  става въпрос за дига на р. Стряма в землище на с. Калековец и крилна стена при моста на р. Стряма на при с. Маноле. Дадени са указания на кметовете при  прогноза за усложнена метеорологична обстановка и очакван завишен воден отток да предприемат конкретни действия.

Предвижда се и засилен контрол върху реките и защитните съоръжения , съобразно Плановете за защита при бедствия.

Каназирева уточни, че  указания във връзка с пролетното снеготопене и дъждове са изпратени  до собствениците и стопаните на язовири и други хидротехнически съоръжения за повишено внимание и вземане на мерки, ако е необходимо.

Тя припомни, че на територията на Област Пловдив има 336 язовира. В момента се извършва процедура по категоризирането им, съгласно новите изисквания на Закона за водите.

 "Това е важно, защото според категорията им те подлежат на различен режим на проверка. В момента язовирите на територията на област Пловдив разполагат със свободни обеми и няма притеснения от неконтролируемо преливане на води. Няма информация за съоръжения, които да са в опасно състояние, обясни  областният управител.

 

В комисията, която извърши проверката участваха  представители на РД "Противопожарна безопасност и защита на населението - Пловдив, Басейнова Дирекция ИБР, РИОСВ, Регионалната дирекция на горите— Пловдив, Напоителни система  и представители на общините.

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: