Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
НЯМА ПРОБЛЕМИ С ВИНЕТКИТЕ В ПЛОВДИВСКА ОБЛАСТ
Източник: ПОТВ 14:51 / 24.02.2020

Повечето от общините в пловдивска област нямат проблеми  с използването на винетни стикери стана ясно по време на срещата, инициирана от областния управител Дани Каназирева и директора на Областната пътна служба инж. Йордан Калев. В срещата участваха кметове и представители на околните общини, които първоначално имаха въпроси по темата. Според  Дани Каназирева  казусът е ясен  за кметовете и напрежение в момента няма. 

Тя припомни , че ако се направи искане към АПИ за отпадане на винетните стикери за определена пътна връзка, то съответната община трябва да се ангажира финансово и с поддържането на съответната пътна отсечка.

В областта единствено остава казусът с участъка от пътната отсечка към селата Ягодово и  Катуница, където знакът беше преместен. По думите на Каназирева,  отсечката попада в землището на община Пловдив и реално община Пловдив трябва да направи искането до АПИ и да поеме поддържането й, което няма да е коректно към жителите на общината.

 "Постигнахме споразумение, че кметовете на община Родопи и Садово ще пуснат искане до община Пловдив и съответно между тях също ще се подпише споразумение, за да може, участъкът от пътя финансово да се обезпечи и да се разпредели между общините Садово и Родопи, обясни областният управител.

Пътните отсечки в другите общини, за които е имало въпроси, остават част от републиканската пътна мрежа и в ангажиментите на Областно пътно управление.

 

 

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: