Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Обсъдиха пропускателния режим в Стария град
Източник: ПОТВ 15:47 / 14.02.2020
©

По инициатива на общинските съветници от "Кауза Пловдив“ Едуард Сарафян и Румяна Толова се проведе работна среща със зам.-кмета с ресор "Транспорт" Тодор Чонов. Темата бе относно проблема с пропускателния режим в Стария град, в частност бариерата на ул. "Съборна“. На обсъждането присъстваха представители от АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев“, родители от ЦДГ "Майчина грижа", както и председателят на "Кауза Пловдив“ и зам.-кмет с ресор "Спорт и младежки дейности“ Георги Титюков.

"Изключително ни е трудно да се придвижваме пеша с малки деца до детската градина в Стария град, особено през зимния период. Намирането на парко места в района също е изключително затруднено и ние попадаме в неприятна ситуация, за да оставим децата си. Подобно е положението с достъпа до Арменското училище“, изказа недоволството си Мария Колева.

Като общински съветник  и майка на малко дете Румяна Толова предложи да се даде възможност на родителите да имат достъп, за време, достатъчно, за да оставят детето си.

"Необходимо е да се въведе система, която позволява безплатен престой в Стария град до 30 мин. За следващ започнат час, цената да се увеличава. “, коментира Толова.

От АМТИИ подкрепиха родителите, а също поискаха и увеличаване на броя на пропуските, тъй като в момента са отредени едва 10 за преподаватели.

"Да се преместят историческите артефакти, които са на паркинга. По този начин ще се освободи още пространство, а и ще се намери по-добро място да се изложат археологичните ценности “, бе предложението помощник ректора Константин Мечев.

Транспортният зам.-кмет Тодор Чонов сподели, че е запознат с проблема и че ще съдейства и на двете учебни заведения.

"Достъпът до Стария град е проблем от години. Обмисляли сме много варианти, но не можем да изберем един, който да удовлетворява всички. Затова искаме да се срещнем с всяка засегната страна, да чуем предложенията и да измислим добро решение“, каза зам.-кметът Чонов.

Въпросът остава отворен, като ще се проведе среща и с директора на ЦДГ "Майчина грижа".
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: