Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Евелин Парасков : Екипът на кмета да не повтаря грешките на предшествениците си
Източник: ПОТВ 12:55 / 11.02.2020

Общинските съветници от "Съюз за Пловдив“  ще следят реконструкцията на ул. "Даме Груев“ да не остане само на хартия

Съветниците от "Съюз за Пловдив“ ще подкрепят бюджета за 2020 г., но ще следят  внимателно за изпълнението на всеки от обектите, заложени по тяхно предложение в капиталовата програма. Това заяви председателят на групата Евелин Парасков.

Както е известно, един от важните за града обекти,  е реконструкцията на ул. "Даме Груев“  в район "Южен“.  Финансирането в  размер на 1 млн. лв. беше планирано в бюджета след срещата, проведена от кмета Здравко Димитров с представителите на "Съюз за Пловдив“.  Тази начална сума е достатъчна, за да бъде обявена обществена поръчка,  да се избере изпълнител и ремонтът да стартира.

"Надяваме се, че новият управленски екип на  общината няма  да повтаря  грешките  на своите предшественици от миналото, когато  редица обекти, включени в капиталовата програма, оставаха  на хартия, без да са изпълнени“, подчерта Парасков.

Той напомни, че в първата година на предходния мандат групата на "Съюз за Пловдив“  също подкрепи бюджета за 2016 г.

 " Ние  бяхме внесли нашите  предложения, кметът ги прие и по тази причина дадохме кредит на доверие. Почти нищо от тях  не беше изпълнено.  Затова в  следващите години не подкрепихме нито един от бюджетите на Иван Тотев.  Неизпълнението  на капиталовата програма беше се превърнало в порочна практика, която се повтаряше всяка година. Когато администрацията не изпълнява поетите ангажименти, тя подвежда  гражданите, а не политиците“,  коментира  съветникът.

В "Съюз за Пловдив“ отбелязват, че кметът Здравко Димитров показа  различен стил на управление,  базиран на  диалог.  За първи път  след публичното  обсъждане и срещи с различните представени групи проектобюджетът  беше допълнен с нови предложения. Това трябва да се отчете  като сериозен плюс, считат съветниците.

Те обаче отбелязват, че в резултат  на тежкото  наследство от предходния мандат бюджетът за 2020 г.  е със силно ограничени финансови ресурси.

"Заложените приходи и разходи  не се различават съществено от  предходните  бюджети и не отразяват  сериозен  напредък,  както  очакват хората.  Не се вижда  реална финансова децентрализация на публичните ресурси, няма и средства, които да са заложени за развиване на политики, свързани с прозрачното  и проспериращо управление. Капиталовата програма не е това, което на всички ни се иска“, анализира  шефът на групата.

Според него финансовият план за 2020 г. може да бъде наречен бюджет на адаптацията  в условията на наследените финансови дадености и  на надеждата, че в новия мандат  ще  бъдат премахнати  старите порочни  практики и зависимости в управлението на града.

"През годините са приемани  много претенциозни бюджети, които не са били изпълнявани. Нека сега изпълним всичко от този непретенциозен бюджет, за да го направим значим и полезен за пловдивчани, препоръча  Евелин Парасков.

Припомняме, че освен реконструкцията на ул. "Даме Груев“  съветниците от  "Съюз за Пловдив“  предложиха тази година да започнат процедурите за  още над 30 обекта.

Те получиха уверение от кмета  Здравко Димитров, че  се предприемат действия  за продължението на бул. "Македония“ до бул. "Александър Стамболийски“.

По настояване на "Съюз за Пловдив“  екипът на кмета се ангажира  да изготви проекти към Националния доверителен екофонд  за саниране  на ДГ "Еделвайс“ в "Тракия“ и ДГ "Захарно петле“ в район "Северен“.

Общинската администрация пое ангажимент да преасфалтира най-компроментираните участъци на улиците "Жълтуга“, "Гърличе“ и "Деница“ в район "Северен“, а в район  "Централен“ да  бъдат ремонтирани ул. "Щросмайер“ и "Димчо Дебелянов“. Също така беше прието тази година да бъде завършен ремонтът на  ул. "Д-р Селимински“, която не беше включена в проекта по ОП "Региони в растеж“.

Очаква се в район "Източен“  да стартира работата за изграждане на нова връзка между ул."Богомил“ и бул. "Санкт Петербург“, за която  настояват съветниците от "Съюз за Пловдив“.  Прието беше и тяхното предложение за ремонт и доставка на нови съоръжения и оборудване за  детската площадка на ул. “Преспа“ 12.

Разширението на  бул.“Марица“– север,  поискано от "Съюз за Пловдив“,  се отлага,  защото  в тази част на район "Северен“ напролет  започва  подмяна на подземната инфраструктура по проекта за воден цикъл. Ако булевардът се разкопае,  има риск  да бъде блокиран целият  квартал. Съветниците от "Съюз за Пловдив“ и екипът на кмета  бяха се договорили на срещата, че на този етап ще се работи по проекта.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: