Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
ЗАДАВАТ СЕ СТРАХОВИТИ ПРОТЕСТИ
Източник: ПОТВ 09:28 / 25.01.2020
©

СТРАХОВИТИ ПРОТЕСТИ СЕ ЗАДАВАТ НА ХОРИЗОНТА

 

Премиерът изглежда успя да укроти поне лидерите на сините фенове и засега заканата за "непредвидими последствия за правителството" увисва във въздуха.

Експерти предположиха, че евентуално радикализиране на някои агитки може да изкара на жълтите павета не повече от 5-6 хиляди души.

Подценява се обаче една друга група от населението – става дума поне 2 милиона пенсионери, които ще бъдат засегнати от променеите в Закона за хазарта. Поправката, според която лотарийни билетчета могат да се продавата само в "лицензирани пунктове" може да затрудни бързия достъп до покупката. Изследвания на психолози показват, че желанието да се изтърка едно билетче, някой път идва спонтанно. Досега изпълненият с надежди гражданин трябваше да измине средно 50 метра и да достигне до целта, а сега това растояние става непреодолимо за хора с двигателни промени. Освен това в хиляди населени места няма лицензирани пунктове за продажба.

Емисари обикалят из страната и организират пенсионерите да излязат на протест срещу промените в Закона.

Фейсбук групата "Искам си билетчето тук и веднага" има вече 24 000 последователи. Повечето заявяват, че са готови за протест.

Специална междуведомствена комисия следи назряващото недоволство. Изводите са, че то може да разклати държавата. Има предложение да се формират мобилни екипи за продажба на лотарийни билетчета, които на 7-о число – когато се дават пенсиите – да обикаля населените места и кварталите, където желаещите да си пробват късмета ще имат затруднения.

Обмисля се също така да има промоции за някои игри – специално за пенсионерите. Например този месец "Карибското съкровище" да струва с 10 процента по-евтино, а следващия промоция да има за "Американско бинго" – примерно.

Пенсионерите ще бъдат доволни и едва ли ще продължат да искат по-високи пенсии и разни други глезотии.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: