Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
"Съюз за Пловдив“ настоява за реконструкция на ул. "Даме Груев“ и разширение на бул. "Марица“ – север
Източник: ПОТВ 11:57 / 14.01.2020
©

"Съюз за Пловдив“ настоява за реконструкция  на ул. "Даме Груев“ и разширение  на  бул. "Марица“ – север

Общинските съветници предлагат над  25 обекта за финансиране в бюджет 2020

Съветниците  от "Съюз за Пловдив“  предлагат над  25 обекта в шестте района да бъдат включени в капиталовата програма на Община Пловдив за 2020 г.  Поименният списък  на улици, тротоари, паркинги, детски градини  и детски площадки, които имат нужда от ремонт, е  внесен още в средата на декември в Общината, за да има достатъчно време администрацията  да го обсъди.

"Голяма част от обектите не изискват много средства и няма да тежат на бюджета. При подготовката на предложението сме се съобразили с районните кметства, за да не дублираме обектите. Всички ремонти са важни и отдавна се очакват от граждани“, коментира председателят на групата Евелин Парасков.

Съветниците от "Съюз за Пловдив“ за пореден път настояват за

                        реконструкция на ул. "Даме Груев“ в "Южен“.

В мотивите си те посочват, че това е изключително важна артерия, защото свързва района с надлез "Родопи“.

"Ремонтът частично ще отпуши трафика по бул. "Македония“ при стадион "Тодор Диев“ и Бетонния мост“, счита Парасков. Той напомня, че "Даме Груев“ се върти в управленските програми 4 – 5 мандата, но  досега нищо не е свършено.

Вторият обект в "Южен“, който  трябва да бъде заложен в бюджета, е продължението   бул. "Македония“  от бул. "Никола Вапцаров“ до бул. "Александър Стамболийски“. Това е първият  етап от изграждането на пътната връзка до ул. "Поручик Въльо Стефов“.

                           Разширението на бул. "Марица“ в район "Северен“

е крайно необходимо  за подобряване на организацията на движението и благоустрояване на цялата  крайречна зона,  като най-напред трябва да се изготви проект, категорични са съветниците от "Съюз за Пловдив“. Те предлагат в проекта да бъдат предвидени паркоместа тип "джобове“ и велоалеи.

Досега  за бул. "Марица“- север  не е изготвен проект.

От "Съюз за Пловдив“ предлагат  в бюджета да се планират средства за проектиране на

                     продължение на бул. "Свобода“  до ул. "Рая“ и връзка с бул. "Шести  септември“.

"Продължението на бул. "Свобода“ ще поеме част от трафика на  бул. "Пещерско шосе“ и ще намали задръстванията.  Район "Западен“ се развива с бързи  темпове, особено в южната му част и за връзка с район "Централен“ е  необходима  успоредна пътна артерия на бул. "Пещерско шосе“, обясни Евелин Парасков.

Съветниците отново, както и в предишния мандат, искат да се осигурят средства  за проектиране на пешеходен подлез под жп линията в "Прослав“.  В мотивите си те напомнят, че жителите на   квартала от  2014 г. продължават да чакат удобно и безопасно преминаване. По предложение на "Съюз за Пловдив“ през 2016 г. в бюджета  бяха заложени  50 000 лв. за проектиране, но няма информация дали е изготвен  проект.

                    В "Тракия“  трябва да бъде санирана ДГ "Еделвайс" ,

която се намира на ул. "Теофан Райнов“ № 4.  ДГ "Еделвайс" е най – старата детска градина на територията на района. Тя е открита преди 35 години и една от малкото детски градини в района, които все още не са санирани, изтъкват в мотивите си съветниците.

Те предлагат

                   реконструкция  на ул.  "Димчо Дебелянов“  и "Щросмайер“ в район "Централен“,

включително и  изграждане нова канализационна и водопроводна система на ул. "Димчо Дебелянов“. Асфалтовата  настилка  на тези две улици до Централна поща е силно компрометирана.  Всеки ден граждани се оплакват, че си чупят колите. В района има  изготвени проекти и при осигурено финансиране те могат да се реализират още тази година.

В предложението на "Съюз за Пловдив“ е включено

                       проектиране  на връзката  на ул."Богомил" с бул."Санкт Петербург" в "Източен“.

В момента  на това място има черен път с локви и кал , който е трудно проходим за пешеходци. Стотици  граждани, които живеят в тази зона, са принудени да вървят по ул."Лев Толстой" до булеварда,  за да ползват градския транспорт.

"Повечето от обектите сме предлагали за финансиране и в миналия мандат, но така и не се случиха. Надяваме се, че в този мандат те ще бъдат реализирани“, каза Евелин Парасков.

От "Съюз за Пловдив“ ще поискат среща с кмета на Пловдив Здравко Димитров и неговия заместник по строителство Пламен Райчев, за да обсъдят направените предложения.

Обектите, които "Съюз за Пловдив“ предлага за финансиране от бюджета:

РАЙОН "ЮЖЕН“:

1.         Реконструкция на ул. "Даме Груев“.

2.         Изграждане на продължение  бул. "Македония“ - от бул. "Никола Вапцаров“ до бул. "Александър Стамболийски“.

РАЙОН "СЕВЕРЕН“:

1.       Проектиране на цялостна реконструкция, включително  с разширение на бул. "Марица“ – север. 

2.       Преасфалтиране  на улиците: " Гърличе “, " Жълтуга “, "Подрумче“ и "Деница“. Смяна на  дъждоприемните шахти. Ремонт на тротоарите .

3.       Преасфалтиране  на  паркингите на улиците: "Хан Телериг“ и тези, които се намират между " Гонда вода“ и бул. "България“. Поставяне на настилка на паркинга на ул. "Харитон  Куев “ и ул. "Братя  Търневи “.

РАЙОН "ЗАПАДЕН“:

1.      Проектиране на продължение  на бул. "Свобода“  до ул. "Рая“ и връзка с бул. "Шести  септември“ и завършване на отчуждителните процедури.

2.      Пешеходен подлез  под  жп  линията в "Прослав“

РАЙОН "ТРАКИЯ“:

1.       Проектиране и саниране  на сградата  на ДГ "Еделвайс"

РАЙОН "ЦЕНТРАЛЕН“:

1.       Реконструкция  на улиците "Димчо Дебелянов“  и ул.  "Щросмайер “. Изграждане нова канализационна и водопроводна система на ул. "Димчо Дебелянов“.

2.       Преасфалтиране, полагане на нова тротоарна настилка на алеята между бул. "Васил  Апролов “  № 106-120.

3.       Изграждане на нова детска площадка пред блока на бул. "6 септември“ №236-240.

4.       Монтиране на  атракциони  за по-големи деца в междублоковото пространство на ул. "Христо Станчев“ № 3 и ул. "Бузлуджа“ №4.

РАЙОН "ИЗТОЧЕН“:

1.      Проектиране и свързване на ул."Богомил" с бул."Санкт Петербург".

2.      Изграждане на парк в карето между ул.   “Варшава“, ул.  "Месемврия “ и ул.   “Тодор Влайков“, ул. “Детелина“.

3.      Ремонт  на детската площадка с  паметника на ген. Радко Димитриев“, находяща се в р-н "Източен",  между бул. "Цариградско шосе" № 50 и ул. "Ген.Радко Димитриев“№ 37.

4.      Ремонт  на детска площадка на  ул. "Преспа“ № 12.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: