Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Как да се върнем обратно във форма?
Източник: ПОТВ 12:34 / 28.11.2019
©

Колко време мина от последния път, когато посетихте залата или тренирахте вкъщи? Ако не може да си спомните, или предпочитате да не отговаряте на този въпрос, може би и за Вас е трудно да поддържате постоянна мотивацията си за спорт. За съжаление изграждането на навици  за редовни тренировки изисква усилия и понякога е много по-лесно просто да се откажем. Неприятната част е, че колкото повече отлагаме връщането към активен начин на живот, толкова повече се връщат нездравословните навици като консумацията на прекалено много сладко и газирани напитки, например. Не е нужно да споменаваме, че това оказва влияние върху фигурата и теглото, а постигнатият преди това прогрес се губи напълно. Ако и Вие искате да се върнете обратно във форма, но отлагате, защото не знаете от къде да започнете, не губете кураж. В следващите редове ще Ви издадем няколко полезни съвета, които ще  Ви помогнат.

Започнете с леки тренировки

Вероятно преди да спрете сте можели да пробягате няколко километра без да се задъхате или сте правили по 5 серии от 50 повторения на едни от най-натоварващите упражнения. Ако сте решили да започнете активни тренировки отново, съветваме Ви да забравите за свръх интензивните упражнения (поне за сега) и да започнете с малко на брой и леки упражнения. Причините за това са няколко. На първо място, тялото Ви е отвикнало на подобно натоварване и може да си докарате неприятна мускулна треска, която ще Ви откаже да тренирате отново на следващия ден. Второ, ако не успеете да повторите предишните си постижения, това отново може да Ви накара да се почувствате зле. Трето, доказано е, че за да си създадете навик, трябва да започнете с нещо  просто, което за мозъка Ви да изглежда съвсем лесно постижимо. Така той няма да го чувства като досадна тежест и ще запазите мотивация за по-дълго, постепенно превръщайки тренировките в полезен навик.

Напълнете хладилника с полезни продукти

Обикновено с отказа от ходенето в залата, магически в дома Ви се появява и един шкаф, пълен с всякакви  нездравословни храни - шоколади, вафли, чипс, снаксове. По всяка вероятност често се изкушавате да го отваряте, знаейки какво се крие вътре. За да се ограничите възможността да похапвате сладко, напълнете хладилника си с вкусни и здравословни продукти. Опитайте се да си приготвяте храна, която да носите със себе си на работа или в университета. По този начин ще се храните по-добре и няма да купувате висококалоричните и безвкусни сандвичи.

Изберете спорт, които Ви харесва

Ако трябва да бъдем честни, днес фитнесът е може би най-практикуваният спорт за поддържане на форма. Проблемът е, че не всички се чувстват добре и харесват да ходят на фитнес. В случай, че и Вие не сте фенове, това съвсем не означава, че няма други спортове, които да бъдат ефективни в борбата с излишните килограми. Затова потърсете тренировки, които наистина да Ви харесват. Много дами избират приятни и горящи калориите спортове като: зумба, канго джъмпс, пилатес, аеробика и т.н. Още един плюс на подобни спортове е, че те са групови и се водят от треньор, който ще Ви покаже как да изпълнявате упражненията ефективно.

Намерете приятел, с които да тренирате заедно

Последният съвет, който ще Ви дадем е да си намерите приятел, с когото да спортувате заедно. Така взаимно ще се подкрепяте и ще бъдете много по-мотивирани да продължавате с активния начин на живот, виждайки, че другия също го прави. Разбира се, изберете приятел, който също има голямо желание да спортува и няма да се откаже след втората тренировка. Заедно ще следите прогреса си и ще споделяте затрудненията и проблемите, които може да се появят по пътя.

Това бяха няколко полезни съвета от MVJ Sport, които могат да Ви помогнат по-лесно да се върнете във форма, този път без да се отказвате.

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: