Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Здравко Димитров и Иван Тотев печелят изборите
Източник: ПОТВ 08:15 / 04.11.2019
©

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив победи на балотажа с убедителна преднина 57.32% на 38.10%. Този път майсторът на стопяване на разлики Славчо Атанасов не постигна почти нищо.

ГЕРБ вземат всичките места на раойнни кметове, което вече е победа на партийния лидер Иван Тотев, тъй като това бяха негови избраници и тяхната кампания бе независма от кампанията за кмет. Интересно как новият кмет ще лавира между "надграждането" и "ревизирането"

Слуховете, че ще има забележим разнобой в редиците на ГЕРБ, че Зико трябва да се извини за прегрешенията отпреди 4 години, за да бъде подкрепен, че Цветан Цветанов се надява на поражение в Пловдив и т.н., се оказаха твърде преувеличени.

Пловдив остава крепост на ГЕРБ – особено след като в София резултатите - особено за районни кметове, издават желание за промяна.

Проблемът е, че само 81 761 имащи право на глас пловдивчани гласуваха вчера. Това е 28,50%. И няма как да не почнем да смятаме кой кмет с колко гласа реално е избран. И защо не са гласували останалите? Защо има селища и в Пловдивска област с коренно различна активност?

Ако ГЕРБ успяха да се консолидират, защо тези, които искат "смяна на модела" не излязоха?

Славчо Атанасов постигна по-слаб резултат от този преди 4 и от преди 8 години по една много проста причина. Сега той едновременно се бори със статуквото в Пловдив, а неговата партия е част от властта в столицата.

Основни партии не подкрепиха нито един от двамата опоненти. В Общинския съвет вероятно ще се възпроизведе традиционното мнозинство. И Славчо Атанасов, и Дани Каназирева със сигурност ще се откажат от по-нататътъшна борба за кметския стол. Би трябвало да се появат нови фигури. Какви ще бъдат те – като Мая Манолова? Като Борис Бонев? Като Костадин Костадинов?

 

 

 

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: