Световна поща
КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ 1. В МРЕЖАТА НА „БЛИЗУ” – Пловдив, Пазарджик,Първомай, Раковски, Карлово, Хисар, Стамболийски, Старо Железаре, Паничери, , Старосел, ,Калековец,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Дани Каназирева, кандидат за кмет на Пловдив от СЪЮЗ ЗА ПЛОВДИВ: Социална помощ трябва да е за хората, а не за приятелите на властта
Източник: ПОТВ 10:37 / 09.10.2019
©

Общината и държавата обичат да се правят на загрижени за най-уязвимите хора сред нас. Но на практика не решават проблемите, а помагат на близки до себе си фирми. Злоупотреби има и при доставката на храни, конкурсите за организиране на социални кухни и помощи на социалнослаби граждани. Зад "солидарността“ се крият едни от най-доходоносните бизнеси 

на гърба на най-неоправданите хора,

което е просто недопустимо. През 2019 г. все още е абсолютно невъзможно човек с инвалидна количка да се придвижи от един район на Пловдив в друг. Повечето от тротоарите са разбити и по тях е опасно да се минава. 

1.  Различната политика на "Съюз за Пловдив“ започва с пълен анализ на средствата, които Общината харчи с етикет "социални услуги“. Проверка на цени, фирми, търгове и качество. 

2. Без отлагане привеждане на инфраструктурата в съответсвие с изискванията за свободно придвижване на хора в неравностойно положение. 

3. Отделяне на средстава за ползване на лични асистенти след преключване на проекта "По добър живот", по който и сега има много чакащи хора. 

4. Задължително е осигуряването на двойно повече микробуси за придвижване на хора с увреждания. Те трябва да работят в делнични, почивни и празнични дни от 6.00-23.00ч. 

5. При подписването на договори и сделки от общината, ще гарантираме осигуряване на трудова заетост на определен брой хора с увреждания.

НОВА ЖИЛИЩНА ПОЛИТИКА

Започваме с пълна ревизия на съществуващия жилищен фонд. Ще отделим средства за поддръжка на съществуващите жилища. На първо място трябва да осигурим предимство за жилища за млади семейства. Ще премахнем привилегията за отдаване и продажба на общински жилища на настанените в тях властимащи и управляващи партийци. За да бъде дългосрочна тази политика, Община Пловдив трябва да започне да придобива имоти, а не само да разпродава. 

Задължително искам да създам специален общински жилищен фонд за настаняване на 

пострадали от домашно насилие 

жени и деца. Общината трябва да осигури екип от юристи и психолози за работа с пострадалите. За това е необходима съвместна работа на Община, Съд, Прокуратура и органите на МВР, както е в цивилизованите страни. Време е да спрем да се крием от този проблем и да предприемем конкретни действия в помощ на пострадалите, което не изисква пари, а просто съпричастност и загриженост.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОЙ МОЖЕ ДА ПРЕБОРИ ИВАН ТОТЕВ ПРИ ЕВЕНТУАЛНА БОРБА ЗА КМЕТСКИЯ ПОСТ ПРЕЗ 2019
Здравко Димитров
Районен кмет от ГЕРБ
Славчо Атанасов
Борислав Инчев
Дани Каназирева
Йордан Иванов
Друг десен кандидат
Кандидат на БСП
Само обединен опозиционен кандидат
Никой не може да го пребори
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: