Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Дани Каназирева, кандидат за кмет от СЪЮЗ ЗА ПЛОВДИВ: Умно планиране на ремонтите и строг контрол върху качеството
Източник: ПОТВ 11:00 / 07.10.2019
©

Милиони левове  изтичат в  скъпи и неефективни улични ремонти, но и досега в  Пловдив все още няма нито едно ново кръстовище на две нива. Много от улиците и булеварди си остават  с разбита настилка не само в периферията, но и в центъра. По-голямата част от  водопроводната  и канализационна мрежа е амортизирана. В разширяването на пътната инфраструктура не се инвестира. Липсва  ясна и обективна картина на състоянието на подземните комуникации, както и на координация между институциите.

Нови пътища  при  двусменен режим  на работа

За нас от първостепенно значение е да се промени подходът  в изпълнение на проектите, а именно чрез:

1.       Безкомпромисен контрол на качеството и спазването на сроковете по договорите със задължителен двусменен режим на работа.

2.      Изграждане на специално звено, с представители на всички експлоатационни дружества и телекомуникационни компании, за да има координация и съгласуване на проектите им.

3.      Задължително изготвяне на краткосрочна и дългосрочна стратегия, които да определят кои са най-неотложните ремонти и къде се налага изграждане на нови пътни артерии

4.      Анализ и ревизия на цените, на които се възлагат ремонтите на улици и тротоари в Пловдив. Няма да се съгласим с ненужно огромните суми, които плащаме за инфраструктура.

От кои  основни проекти започваме

На първо място  -  пробив  на Водната палата и изграждане на кръстовище на две нива  между бул. "Марца –юг“ и "Цар Борис  III Обединител“. Колелото  създава огромни задръствания  и превърна моста на  Марица в паркинг. Няма европейски град с река, в  който  двата  крайбрежни  булеварда  да не бъдат скоростни за бързо изнасяне на коли  без светофари. При нас всичко е обратно. Реконструкция и разширение на  бул.  "Марица-север“, който в момента представлява трудно проходима  квартална уличка.

В "Южен“ инфраструктурата е в плачевно състояние, а това вече е най-големият район. Необходимо е да се започне от реконструкцията на ул. "Даме Груев“ и бул. "Александър Стамболийски“, както и с продължението  на бул. "Македония“. Задължително  трябва да се довърши разширението на  Коматевско шосе.

В район  "Западен“  една от задачите е да се изгради продължението на бул. "Свобода“ и да се свърже  с бул. "6-ти септември“. Това е един от районите, който  расте и се застроява  с бързи темпове, а инфраструктурата не е пригодна за ползване. От голямо значеине е изграждане на подлез  "Модър – Царевец“, за да се свържат  районите "Западен“ и "Южен“.

Имаме готовност да изготвим пълен анализ за състоянието на вътрешнокварталните улици и тротоари, а също така  краткосрочна програма за най-неотложните ремонти и дългосрочна програма за развиитето на пътната инфраструктура в  рамките на четири години.

Категорично считаме, че Бетонният мост трябва да бъде запазен при реализацията на проекта за модернизацията на ЖП възел – Пловдив.  Престъпление ще бъде, ако се допусне събарянето на това важно пътно съоръжение. Общинското ръководство незабавно следва да потърси среща в представителите на Министреството на транспорта и НКЖИ, за да спре  планираното премахване на моста.

                            Откъде ще дойдат средствата

Бюджетните средства в Община Пловдив са достатъчни,  ако бъдат управлявани целесъобразно и без завишаване на цените с цел някои да си прибират големи комисионни. Собствениците на автомобили  внасят годишно в градската хазна  над 20 млн. данък МПС. За един мандат това са 80 милиона. Тези пари  са достатъчни за  подобряване на пътната инфраструктура  и реализирането на  много сериозна стратегия за развитието й.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: