Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Красимира Тодорова, кандидат за районен кмет на район "Западен“ от СЪЮЗ ЗА ПЛОВДИВ:
Източник: ПОТВ 08:57 / 07.10.2019
©

-          Как може да се промени район "Западен“ при едно добро управление на града?

Район "Западен“ е едновременно белият дроб и спортното сърце на Пловдив. За огромно съжаление виждаме, че "Западен“ се презастроява и бетонът настъпва към Гребната база. 

Категорично трябва да спрем презастрояването.

Също така районът е с лоша и неподдържана инфраструктура. Това е недопустимо. Не може пловдивчани да плащат милиони левове данъци и да се страхуват, че като стъпят на улицата или тротоара, могат да се спънат, защото настилката е разбита. 

Да не говорим за "Прослав“,

където трябва да се ремонтират почти всички улици и тротоари. 

За мен инфраструктуратата в район "Западен“ ще бъде приоритет. Независимо от това, че тук има най-много зеленина, трябва да се обособят зони за нови зелени площи, да бъде запазен паркът до Гребния канал и да се поддържа спортният комплекс. Вярвам, че заедно с нашия кандидат за кмет на Пловдив адв. Дани Каназирева ще покажем, че може да има и друг начин на управление на район "Западен“– със силен екип, много енергия, експертиза и уважение към хората.

-          Какви качества са нужни на един районен кмет, за да е успешен?

Кметът трябва да е сред хората, а не да чака те да дойдат при него в редките му приемни часове. Ако той общува навън с жителите на района, той много бързо ще научава за проблемите и ще може да решава някои от тях веднага, вместо да препраща хората от врата на врата, от служител на служител. Това само губи време и не решава проблемите. Смятам, че районният кмет трябва да представлява жителите на района и да защитава техните интереси пред кмета на града и Общинския съвет.

 

-          Вие познавате района си, знаете неговите предимства и недостатъци, какво Ви казват хората, които срещате по улиците в район Западен? 

Израснала съм и живея в район "Западен“. Познавам го в детайли. Това е най-предпочитаният район за отдих на пловдивчани. За съжаление обаче, зеленината на района малко по малко изчезва. Направеният преди време нов красив парк на мястото на старото поделение сега вече е застроен и продължава да се строи. Много от земеделските земи смениха статута си и в момента също са строителни площадки. Вярно е, че Пловдив се разраства, но това не бива да е за сметка на зелените площи и местата за отдих. Чешмите са изпочупени и се ползват за кошчета за отпадъци. Въпреки частичното обновяване на парк Розариум в него има непроходими места при дъжд, без осветление, а жителите на района системно ги използват за пряк път между квартал "Христо Смирненски“ и Гребната база.

Разрастването на квартала ще доведе до изостряне на и без това наболелия въпрос с местата в детските градини и яслите. В новите жилищни комплекси не са заложени места за изграждане на детски заведения. Съществуващите площадки за игра и спорт са занемарени. Дори в училищата тези площадки се нуждаят от ремонт.

-          Какво ще направите първо, ако спечелите?

Първо ще се запозная в детайли с всички текущии проблеми и жалби, с помощта на екип, който е готов да работи за хората в района. За пореден път ще обиколя район "Западен“, за да се срещна отново с гражданите и да чуя проблемите им. Убедена съм, че едно успешно управление е възможно само при всекидневен диалог с гражданите. Осъществимо е, само ако проблемите се обсъждат широко.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: