Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Подиграват ни се с ремонта на Кукленско шосе, докато си трошим колите на ул. "Даме Груев
Източник: ПОТВ 11:08 / 12.09.2019
©

Евелин Парасков, общински съветник от "Съюз за Пловдив“

 Аварийното закърпване на дупки на ул. "Даме Груев“, предприето  на пожар  през уикенда,  няма да реши проблема с тази важна пътна артерия в район "Южен“. 

Тази улица, както и  "Скопие“,  отдавна  трябваше да бъде  основно ремонтирана, за да не си трошим колите,  демонстрирайки слалом на  разбитата настилка.  "Даме Груев“ от години  прилича на  селски път, макар че се намира във втория по големина град в България и пряко е свързана с Кукленско шосе.

А  докато лавираме из продънения паваж,   шефовете на Община Пловдив  ни се подиграват с ремонта на Кукленско шосе.  Освен че е  златен – близо 6 млн. лв., този ремонт е договорен  нарочно  със съмнително  кратък срок – само три месеца. Уловката е очевидно – с този срок  се печели атрактивната  обществена  поръчка.

На всеки му е ясно, че за три месеца няма как да се ремонтира  5 км. път, макар че отново  управляващите  ни хвърлят прах в очите.  Искат да повярваме, че  няколко сантиметра  асфалт, които  все някога ще бъдат положени,  струват  6  милиона. 

Пловдивчани отдавна  не вярват в  сътворения от властта мит  за големите инвестиции.  В последните години  Община Пловдив демонстрира  десетки  примери за многото пари, похарчени в лесно изпълними ремонти. И в частност  – в  преасфалтиране на бърза ръка,  без да  се подменя подземната инфраструктура и без да се прави разширение на тесните  булеварди.

Проблемът е, че в управлението на Пловдив са сбъркани приоритети. С такива  козметични  ремонти като на Кукленско шосе се търси лесна печалба и бърз ефект  в очите на избирателите.  Много по-трудно е да бъде извършена  реконструкция на ул. "Даме Груев“.

Затова  най-тежките проблеми с пътната инфраструктура  в Пловдив  се отлагат за неопределено време. Те са безчет –   ул. "Даме Груев“, "Скопие“, бул. "Александър Стамболийски“, северното платно на бул. "Христо Ботев“, "Копривщица“, Рогошко шосе,  Брезовско шосе, бул. "Дунав“.

Къде е причината, че тези "селски“ пътища  се подмятат  от мандат на мандат, без да бъдат решени? 

Тя е същата, която пречи на цялото управление на Пловдив – липса на ясно планиране, визия и приоритети,  липса на  воля да се носи отговорност и да се осъществява строг контрол върху разходване на парите на пловдивчани.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: