Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Стотици пловдивчани искат Каназирева да сезира прокуратурата за ремонтите по "Региони в растеж“
Източник: ПОТВ 09:03 / 09.09.2019
©

Родителите на затворената детска градина "Снежанка“ търсят помощ от "Съюз за Пловдив“

Граждани, които живеят в района между бул. "Княгиня Мария Луиза“ и бул. "Марица – юг“, се обърнаха с молба към кандидата за кмет от “Съюз за Пловдив" Дани Каназирева да сезира прокуратурата и МРРБ за некачествените ремонти в квартала.

Срещата се проведе в сряда вечерта. Хората връчиха на Каназирева обръщение с над 800 подписи. Те посочват редица недостатъци, допуснати при изпълнението на проекта по Оперативна програма "Региони в растеж“.

"До този момент сме опитали всички възможни начини за комуникация с Общината, но проблемите не са решени. Липсват каквито и да е отговори от длъжностните лица, ангажирани с проекта“. Това пишат жителите на квартала, които многократно са търсили Каназирева и експертите на "Съюз за Пловдив“ по време на ремонтите.

Припомняме, че по настояване на съветниците от "Съюз за Пловдив“ беше свикана извънредна сесия с цел да се обсъдят проблемите в квартала и да се провери документацията. От Община Пловдив обаче отказаха да представят договорите с изпълнителите и техническите проекти.

"Запознати сме с проблемите и смятаме, че хората имат право да знаят как са изразходвани европейските средства и защо има дефекти при изпълнението. Парите, похарчени за ремонта, не са никак малко – над 20 млн. лв. Ако имах правомощия, бих направила проверка с експертно заключение дали използваните материали отговарят на стандартите, заложени в проекта и обществените поръчки. След това веднага бих потърсила решение как да се отстранят недостатъците“, каза на гражданите Дани Каназирева.

Родителите споделиха пред екипа на кандидатката притеснението си, че заради бавните ремонтни работи детска градина "Снежанка“ няма да бъде отворена за началото на учебната година. Детската градина се намира в същия квартал и ремонтът се финансира отново по ОП "Региони в растеж“.

"От Общината ни казаха да стискаме палци ремонтът да приключи през януари. Дотогава трябва да водим децата в подблоковите градини в "Източен“ и "Тракия“, защото съседната ДГ "Перуника“ също е в ремонт. Защо не са свършили работата през лятото и как ще караме децата толкова далече?“, възмутени са родителите.

Според Каназирева Община Пловдив трябва да осигури места за всички деца в близките детски градини. Ако не може, да уреди транспорт за родителите и децата.

"Недопустимо е ремонтите в детските заведения да продължават по време на учебната година. Причината за тази абсурдна ситуация е, че при подписване на договори Община Пловдив не защитава интересите на гражданите“, коментира Дани Каназирева. Тя напомни, че със закон от 2010 г. са забранени подблокови градини. Досега те трябваше да бъдат затворени, а децата да се преместят в самостоятелни сгради. В Пловдив това и досега не е направено.

"Общината трябва най-после да поеме отговорност за децата и да намери начин за бързо и качествено приключване на ремонтите в ДГ "Снежанка“ и ДГ "Перуника“, категорична е Дани Каназирева.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: