Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
ТОЛКОВА ШУМ ЗАРАДИ ЕДИН ВИБРАТОР?
Източник: ПОТВ 11:51 / 07.09.2019
©

ЗАЩО НЯМА ДА ПОДПИШЕМ?

Едно кърваво писмо обикаля публичното пространство, буни медии и отделни журналисти и зове на бунт – не можело повече така.

На писмото няма кръв от копривщенския мюдюрин, а препратка към снимка с вибратор.

Ето текстът и списъкът с първите подписали медии:

Днес е денят, в който българските медии решават, че трябва да поставят границата. 

Работата ни, честта ни, етиката и правилата ни нямат нищо общо с опита да бъде дискредитиран един от участниците в кампанията за кмет на София по несъвместим с професията ни начин. Това не е журналистика. И ние категорично се противопоставяме на опитите да се нарича така.

Още по-категорично възразяваме срещу онези партии и отделни политици, които легитимират подобни "медии“ като им дават интервюта, канят техни представители на събитията си, плащат им за рекламни и PR кампании по време на избори. 

Днес е денят, в който ние, българските медии, искаме от вас, българските политици, да прекратите това. Ако вашата работа, чест, етика и правила нямат нищо общо със случилото се, разбира се. Всяка друга реакция е фалшива.

Днес е денят. Нека заедно да поставим границата!

Медии и журналисти, спазващи етичните норми в професията:

Актуално, БГНЕС, BG VOICE, Bulgaria News, Дарик, "24 часа", Канал 3, Dir.bg, Дневник, Гласове, ТВ Европа, Евроком, Епицентър, Зов нюз, "Икономист", Информационен портал "Здраве и Култура", "Капитал“, Клуб Z, Коректно, Капана, Медиапул, OFFNews, Обаче.бг, Площад Славейков, Под тепето, Редута, Редмедия, "Сега", 5Gmedia,  Фактор, Фокус, Фрогнюз. (БНТ, БНР, bTV, Bulgaria ON AIR и Нова тв очакват в понеделник решения на управителните си органи дали ще се присъединят). 

Подписалите журналисти са над 100.

Съгласен с авторите на протеста са и редица политици начело с Бойко Борисов.

 

Ние / ПОТВ/ обаче няма да подпишем.

Не защото симпатизираме на сайта ПИК /ако не сте разбрали за какво става дума/.

Тъкмо напротив. От много време почти всеки ден анализираме политиката на тази и на подобните български медии. Многократно сме посочвали, че те обслужват Бойко Борисов и задкулисието, което стои зад него. И че поне той /Борисов/ трябва да престане с тази практика, която хвърля сянка върху цялата българска журналистика. Онова печално 111-о място по свобода на словото идва точно заради тези медии, които много точно са наричани "бухалки".

От много време целенасочено се дискредитират /по спуснат списък, както стана ясно в един момент/ всички, които започнат да заплашват статуквото.

Сегашният случай не е някакво изключение – то не бяха подобни атаки срещу Лозан Панов, срещу Радан Кънев, срещу Христо Иванов, Иванчева, сега Мая Манолова  и т.н. И всички си мълчаха. Нещо повече – в тези атаки се включваха охотно хора от ГЕРБ, включително такива, които се представяха, че са приятели на самия Бойко. Включваха се именити патриоти. Известни ченгета. И т.н.

И никой не протестираше. Сега – такъв шум заради един вибратор. В подписката откриваме имената на побратими и посестрими на ПИК. Такива, които очевидно се хранят от една копанка. Медии, които могат да бъдат квалифицирани в най-добрия случай като СофтПик.

Да не забравим най-важното – тези медии станаха любими на българина. Те оформиха едно мнозинство, което се научи да консумира жълтокафяви медийни продукти. И трябва да минат много години нещо да се промени.

Защо чак сега се сетиха някои хора, че нещо не е в ред?

Сигурно повечето от подписалите са били искрени.

Остава обаче подозрението, че става нещо като късането на опашката на гущера.

Бойко Борисов се разграничава уж – за да стане симпатичен на онези, които се отвращават от ПИК. И съответно от тези, заради които съществуват подобни медии.

Самият ПИК си вдигна рейтинга и вече плаче за свободата на словото.

След някой и друг ден отново ще видим как на първата му страница Георги Марков, Вежди Рашидов, Ангел Джамбазки и т.н. да громят онези, които клатят държавата. Държавата на Бойко и на Пеевски...

Ако още не сте видели снимките с вибратора, веднага посетете ПИК!

И да на пропуснете "разбиващите коментари" на Дариткова, Караянчева и Карлос Контрера!

 

Коментари [2] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: