Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Какво ни каза президентът снощи?
Източник: ПОТВ 10:08 / 07.09.2019
©

Речите пред паметника на Съединението на Шести вечерта в повечето случаи са били на границата на словоблудството. Неизвестни пиари и наемни историци каканижеха вдъхновени слова, които поръчителят след това четеше. Някой път имаше добри исторически анализи /например една реч на Цецка Цачева/, друг път имаше освирквания на политици, които БНТ ни спестяваше, но в повечето случаи речите се изчерпваха до интерпретации на любимия ни всички властващи лозунг "Съединението прави силата". Тоест, хайде да спрем с раздорите и приказките и да прегърнем онези, които ни управляват. Онези, които идват в Пловдив на Шести с кортеж с пилотки. И НСО и местната полиция затварят улиците, за да запазят гостите от народната любов.

На Шести сутринта на спирката пред паметника един българин ме помоли за 1 лев - бил гладен. Можем ли да искаме от него да се "съедини" с онези, които по-късно щяха да дойдат с мерцедесите?

Тази година сигурно не малко хора са очаквали какво ще каже президентът Радев, след като два дни преди това каза тежки думи за управлението на страната? Или и той ще ни припомни какво пише над вратата на Народното събрание.

Неочаквано Румен Радев /без да чете/ оспори любимия ни призив за съединение. Почти като Ленин той призова преди да се обединим да се разединим. Да се разделим - на първо място с беззаконието и арогантността. След това малко разводни посланието - може би от страх да не го обвинят, че прави политика на празника.

Та какво и кого имаше предвид - като носители на беззаконието и арогантността? Започваме да мислим...

На този фон речта на кмета Иван Тотев приличаше на лекция на екскурзовод.

Малко по-късно на коктейла в ресторанта на "Санкт Петербург" президентът се държа учтиво, а кметът се прости с присъстващите - това бе все пак последният му такъв празник като кмет.

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: