Световна поща
КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ 1. В МРЕЖАТА НА „БЛИЗУ” – Пловдив, Пазарджик,Първомай, Раковски, Карлово, Хисар, Стамболийски, Старо Железаре, Паничери, , Старосел, ,Калековец,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Какво ни каза президентът снощи?
Източник: ПОТВ 10:08 / 07.09.2019
©

Речите пред паметника на Съединението на Шести вечерта в повечето случаи са били на границата на словоблудството. Неизвестни пиари и наемни историци каканижеха вдъхновени слова, които поръчителят след това четеше. Някой път имаше добри исторически анализи /например една реч на Цецка Цачева/, друг път имаше освирквания на политици, които БНТ ни спестяваше, но в повечето случаи речите се изчерпваха до интерпретации на любимия ни всички властващи лозунг "Съединението прави силата". Тоест, хайде да спрем с раздорите и приказките и да прегърнем онези, които ни управляват. Онези, които идват в Пловдив на Шести с кортеж с пилотки. И НСО и местната полиция затварят улиците, за да запазят гостите от народната любов.

На Шести сутринта на спирката пред паметника един българин ме помоли за 1 лев - бил гладен. Можем ли да искаме от него да се "съедини" с онези, които по-късно щяха да дойдат с мерцедесите?

Тази година сигурно не малко хора са очаквали какво ще каже президентът Радев, след като два дни преди това каза тежки думи за управлението на страната? Или и той ще ни припомни какво пише над вратата на Народното събрание.

Неочаквано Румен Радев /без да чете/ оспори любимия ни призив за съединение. Почти като Ленин той призова преди да се обединим да се разединим. Да се разделим - на първо място с беззаконието и арогантността. След това малко разводни посланието - може би от страх да не го обвинят, че прави политика на празника.

Та какво и кого имаше предвид - като носители на беззаконието и арогантността? Започваме да мислим...

На този фон речта на кмета Иван Тотев приличаше на лекция на екскурзовод.

Малко по-късно на коктейла в ресторанта на "Санкт Петербург" президентът се държа учтиво, а кметът се прости с присъстващите - това бе все пак последният му такъв празник като кмет.

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОЙ МОЖЕ ДА ПРЕБОРИ ИВАН ТОТЕВ ПРИ ЕВЕНТУАЛНА БОРБА ЗА КМЕТСКИЯ ПОСТ ПРЕЗ 2019
Здравко Димитров
Районен кмет от ГЕРБ
Славчо Атанасов
Борислав Инчев
Дани Каназирева
Йордан Иванов
Друг десен кандидат
Кандидат на БСП
Само обединен опозиционен кандидат
Никой не може да го пребори
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: