Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Отлично представяне на Вики Радева  в Тетевен
Източник: ПОТВ 17:38 / 25.08.2019
©

Виктория Радева зае второ място в крайното класиране на 33-ия международен турнир по шахмат, който се проведе от 17 до 24 август в гр.Тетевен. Ученичката от НТГ завърши с 7 т. и бе изпреварена само от IM Мартин Петров,който завърши със 7,5 т., а трети остана GM Петър Дренчев- 6,5 т. В турнира взеха участие 80 шахматисти от 5 държави-България, Гърция, Албания, Белгия и Германия, като турнира се проведе в 9 кръга в швейцарска система. Вики бе поставена под номер 8 в стартовия списък, но това не я притесни да изпревари няколко международни майстора в крайното класиране. Тя завърши с 6 победи , 2 ремита и допусна само 1 загуба-от победителя в състезанието. Турнира се проведе с безупречна организация от  Георги Павлов и ШК "Ан пасан“.  За доброто провеждане на шахматното събитие в китния град заслуга имат  и съдиите Ружка Генова и Мирослав Митев, които се справиха отлично. Началото на турнира е през далечната 1979 г., а  представянето на Виктория Радева е най-доброто класиране на шахматистка през последните поне десет години - за първи път жена се класира в челната тройка.

Турнира бе открит от зам.-кмета на Община Тетевен г-н Свилен Русинов , който не пропусна възможността да се снима с Виктория Радева и да я поздрави лично, а наградите бяха връчени от кмета на града- г-жа Мадлена Бояджиева.

Имаше и  доста  любопитните моменти в шахматното събитие. Най-запомнящо се бе  във 2-ия кръг,когато  един срещу друг застанаха 80 годишния ветеран  Стойчо Дойков и 8 годишния Ангел Христов.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: