Световна поща
КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ 1. В МРЕЖАТА НА „БЛИЗУ” – Пловдив, Пазарджик,Първомай, Раковски, Карлово, Хисар, Стамболийски, Старо Железаре, Паничери, , Старосел, ,Калековец,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
ГЕОРГИ ПАШЕВ: ЗАЩО ЛЪЖАТ ТАБЛАТА ПО СПИРКИТЕ?
Източник: ПОТВ 12:45 / 23.08.2019

Защо лъжат таблата по спирките: защото навярно по автобусите няма GPS/GPRS локатори, които да локализират реалното местоположение на рейсовете, но това е догадка. Другия вариант е да има фатални грешки в алгоритмите им за предвиждане на пристигането, които са алгоритми в граф, но като се има предвид, че тая система само в Пловдив не работи, тоя вариант е слабо вероятен.

"Умните светофари" само влошиха движението заради неблагоприятения избор на броя фази по някои кръстовища: сложиха отделна фаза за завой наляво, която не винаги е необходима и вече каращите направо не могат да ползват и тая лента при необходимост. На някои кръстовища има нужда от отделно ляво, но не на всички. За да се разбере в кои, би могло да се направят симулации във виртуална компютърна среда, която те "на бас", че не са направили. Да не говорим, че заради непрекъснатите ремонти, те внасяха смут в системата и алгоритмите за самообучение на системата таман да се научат къде да пускат повече зелено, а Тотев като затвори някой булевард и ги смущава.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОЙ МОЖЕ ДА ПРЕБОРИ ИВАН ТОТЕВ ПРИ ЕВЕНТУАЛНА БОРБА ЗА КМЕТСКИЯ ПОСТ ПРЕЗ 2019
Здравко Димитров
Районен кмет от ГЕРБ
Славчо Атанасов
Борислав Инчев
Дани Каназирева
Йордан Иванов
Друг десен кандидат
Кандидат на БСП
Само обединен опозиционен кандидат
Никой не може да го пребори
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: