Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Дани Каназирева: Децата на Пловдив са приоритет за управлението, но само на думи 
Източник: ПОТВ 12:08 / 23.08.2019
©

Детската градина "Снежанка“ посреща новата учебна година под ключ заради тоталната липса на загриженост в Община Пловдив 

Детска градина "Снежанка“,  в която се извършва ремонт,  си остава затворена  за новата учебна година.

"Причината за това безобразие е неизгодният договор, подписан от Община Пловдив, който показва за пореден път как не трябва да се работи“, твърди  председателят на  общинските съветници от "Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева.   

за проблема съветничката е сезирана от притеснените  родители, принудени да водят децата си в отдалечени детски градини. Съседната ДГ "Перуника“ също е в ремонт. Родителите се опитали да издействат превоз от градската адмнистрация, но оттам са им отказали. 

 Договорът за ремонт на ДГ "Снежанка“  е сключен на 23 август 2018 г., но изпълнението му започна едва през юни 2019 г.  Строително – монтажните работи няма как да бъдат  завършени  до 15 септември, защото  с подписването на договора общината е дала 201 дни срок за изпълнение на обществената поръчка. 

 "Не може при ремонт на детски заведения да се определя толкова дълъг срок – почти 7 месеца. Това е престъпление спрямо родителите и децата. Санирането трябваше да бъде завършено до началото на  учебната година. Какво пречеше, ако обемът на работата е голям,  да бъдат наети още няколко изпълнители и да се работи на двусменен режим?“, недоумява Каназирева. 

 

В качеството си на юрист тя посочва още една клауза в договора, с която може да бъде удължен договорът. В него е записано, че действието му  продължава до 28 месеца.

 

Според Каназирева проблемът идва заради порочния модел на управление на общината – тоталната липса на заинтересованост и загриженост за пловдивчани и явна некомпетентност. 

 

"Подобни ремонти трябва да се договорят при други условия. На първо място – с кратък срок на изпълнение, максимум три месеца. Редно е поръчката да бъде възложена на няколко фирми и да се постави изискване за двусменен режим. Задължително е местната власт  да упражнява строг контрол и да налага високи санкции при неизпълнение на договора. Парите за ремонта не са малко  - близо 3 млн. лева и те трябва да се разходват с максимална полза за хората“, коментира Дани Каназирева.

 

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: