Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Тягостна годишнина: Горелите тютюневи складове пустеят и буренясват
Източник: ПОТВ 16:02 / 22.08.2019
© ПОТВ

Преди дни имаше годишнина от подпалването на тютюневите складове на ул. "Иван Вазов". По този повод проверихме на място какво се случва с останките.

- - - 

Тютюневият град продължава да носи раните от пожара през 2016-та. Някои от минаващите по красивата сенчеста улица "Иван Вазов" хвърлят поне по един поглед към оградените останки от величествените сгради на бившите тютюневи складове, други даже се спират и оглеждат с любопитство укрепените фасади. Малко са тези, които, виждайки информационната табела на оградата, специално пресичат улицата и отиват да прочетат какво пише там. Всъщност информацията е доста остаряла и се отнася за 2017-а, когато беше извършено укрепването на външните стени. Днес вече се знае кои са собствениците, но какво от това, след като сградите са като в детската приказка "Клан, клан, недоклан". Не е известно в общината или в МК да са подавани проектни предложения за инвестиционни намерения на горелите складове. Пълно мъртвило цари на огромна площ. Складът на ул. "Доктор Г. М. Димитров" е най-плачевно състояние. Тук някога се е намирал отдел "Тютюни", за което напомня оцеляла табелка. Откритото пространство зад предпазната ограда се е превърнало в джунгла.

СТЕНД ЪП: Години след пожара в тютюневия град складовете продължават да тънат в разруха. 

Пожарът стана на 20 август 2016-а малко преди 15 ч. в тютюневия склад на ул. "Екзарх Йосиф" 13, на ъгъла с ул. "Иван Вазов". Впоследствие огънят се прехвърля и върху двата долепени един до друг склада - т.нар. Складове на Димитър Кудоглу - на ул. "Капитан Андреев". В карето е слабо засегнат и ремонтираният тютюнев склад, в който има фитнес център и който също се води на адрес ул. "Екзарх Йосиф" 13, а около 22:00 ч. пожар избухва и в склада на ул. "Г. М. Димитров" 27-29. За палежите беше обвинен и осъден клошарят Любомир Данчев.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: