Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Продължава гасенето на пожара в сметището край Шишманци
Източник: ПОТВ 11:44 / 13.08.2019
©

Втори ден продължава гасенето на пожара в сметището край Шишманци. Опасност за хората от близките населени места няма, заяви пред журналисти след огледа на терена директорът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов

През нощта заради падането на температурите е паднала интензивността на горенето, но с напредването на деня се очаква отново повишаване на интензитета. На място са шест противопожарни екипа, които непрекъснато обливат с вода сметището. Неприятната миризма, която се носи из района, е заради горенето на битови отпадъци. Николов препоръчва на жителите на околните селища да затворят и уплътнят прозорците. Осигурени са медицински екипи за реакция в случай на нужда. 

Опасност има единствено за пожарникарите, които работят на терен и служителите на фирмата оператор на сметището, но те са били инструктирани да спазват стриктно правилата за безопасност. 

Следобед се очаква да пристигне мобилна измервателна станция, която отчита чистотата на в
©
ъздуха и рискът от обгазяване, каза още гл. комисар Николов. Засега не са измерени стойности, които да предизвикват безпокойство за здравето на хората. 

Следи се също и видимостта на автомагистрала "Тракия" в близост до горящото сметище. Ако в даден момент видимостта бъде намалена, екипи ще обезопасят движението. 

Николов подчерта, че в момента има тежка пожароопасна ситуация в цялата страна и призова гражданите, ако забележат пушек или пламъци, да звънят на тел. 112.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: