Световна поща
КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ 1. В МРЕЖАТА НА „БЛИЗУ” – Пловдив, Пазарджик,Първомай, Раковски, Карлово, Хисар, Стамболийски, Старо Железаре, Паничери, , Старосел, ,Калековец,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Плодовете и зеленчуците на едро са по-скъпи, отколкото преди година
Източник: ПОТВ 14:12 / 12.08.2019
©

Традиционно за месец август, плодовете и зеленчуците поевтиняват, но през тази година те са по-скъпи, отколкото по същото време на миналата година, пише в. "24 часа", позовавайки се на статистиката на Комисията по стоковите борси и тържищата.

Цените на оранжерийните краставици за седмица са паднали с 27,5%, до 1,40 лв. за килограм, а отглежданите на открити площи се продават по-евтино с 15,2 на сто, до 1,51 лв. Но преди година килограм краставици, гледани на открито, е струвал 1,15 лв., а 1,30 лв. е била цената на оранжерийните.

Градинските домати са поевтинели с 18,8 на сто през миналата седмица и са с цена 1,47 лв., но по същото време преди година са стрували 1,25 лв. за килограм. Оранжерийните струват 1,95 лв. - с 15,9 на сто надолу, но през 2018 г. цената им е 1,63 лв.

 

Така е и с повечето плодове и зеленчуци. Само морковите и тиквичките са с по-евтини отпреди година. Тогава първите са стрували 0,85 лв. за кг, сега на едро са 0,67 лв., за седмица са поевтинели със 17,3%. Тиквичките сега струват 0,52 лв., били са преди година 0,82 лв. за килограм.

За седмица цената на зелето е паднала с 27,5% до 37 стотинки за кг на едро. Дините са поевтинели с 18,5%, и килограм струва 44 стотинки при 54 стотинки преди седмица. През същата седмица на август 2018 г. цената на едро е била 39 стотинки. Килограм праскови на едро е с цена 1,21 лв., поевтиняването е с 6,9 на сто, но преди година са стрували 1,15 лв.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОЙ МОЖЕ ДА ПРЕБОРИ ИВАН ТОТЕВ ПРИ ЕВЕНТУАЛНА БОРБА ЗА КМЕТСКИЯ ПОСТ ПРЕЗ 2019
Здравко Димитров
Районен кмет от ГЕРБ
Славчо Атанасов
Борислав Инчев
Дани Каназирева
Йордан Иванов
Друг десен кандидат
Кандидат на БСП
Само обединен опозиционен кандидат
Никой не може да го пребори
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: