Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Плодовете и зеленчуците на едро са по-скъпи, отколкото преди година
Източник: ПОТВ 14:12 / 12.08.2019
©

Традиционно за месец август, плодовете и зеленчуците поевтиняват, но през тази година те са по-скъпи, отколкото по същото време на миналата година, пише в. "24 часа", позовавайки се на статистиката на Комисията по стоковите борси и тържищата.

Цените на оранжерийните краставици за седмица са паднали с 27,5%, до 1,40 лв. за килограм, а отглежданите на открити площи се продават по-евтино с 15,2 на сто, до 1,51 лв. Но преди година килограм краставици, гледани на открито, е струвал 1,15 лв., а 1,30 лв. е била цената на оранжерийните.

Градинските домати са поевтинели с 18,8 на сто през миналата седмица и са с цена 1,47 лв., но по същото време преди година са стрували 1,25 лв. за килограм. Оранжерийните струват 1,95 лв. - с 15,9 на сто надолу, но през 2018 г. цената им е 1,63 лв.

 

Така е и с повечето плодове и зеленчуци. Само морковите и тиквичките са с по-евтини отпреди година. Тогава първите са стрували 0,85 лв. за кг, сега на едро са 0,67 лв., за седмица са поевтинели със 17,3%. Тиквичките сега струват 0,52 лв., били са преди година 0,82 лв. за килограм.

За седмица цената на зелето е паднала с 27,5% до 37 стотинки за кг на едро. Дините са поевтинели с 18,5%, и килограм струва 44 стотинки при 54 стотинки преди седмица. През същата седмица на август 2018 г. цената на едро е била 39 стотинки. Килограм праскови на едро е с цена 1,21 лв., поевтиняването е с 6,9 на сто, но преди година са стрували 1,15 лв.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: