Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Най-добрите парапланеристи идват на състезание в Сопот
Източник: ПОТВ 14:06 / 08.08.2019
©
Веселин Овчаров

Част от най-добрите парапланеристи в света ще се съберат за състезание в България. То ще се проведе на 30 август и 1 септември в Сопот, като надпреварата е по идея на световния рекордьор в акробатичния парапланеризъм Веселин Овчаров.

В състезанието ще бъде представена нова дисциплина, наречена "акро крос". Тя е съвкупност от двете главни направления в този спорт – крос кънтри и акробатика.

До момента участие са заявили световният шампион в акробатичния парапланеризъм Тим Алонги и елитните състезатели Рафаел Гоберна, Феликс Родригез, Франсоа Раголски, Джак Пимблет, Кристина Колб, Артош Гоофориан, Егор Посохин и Никола Донини.

Програмата на събитието в двата състезателни дни включва масово излитане от горната станция на лифта на Сопот и общ въздушен старт, последвани от състезателно летене за скорост на дистанция от около 10 км.

По трасето ще има три контролни точки, като на всяка състезателите ще трябва да изпълнят акробатични фигури. В зависимост от начина, по който са изпълнени, съдии ще отнемат или добавят точки към резултата на състезателите.

За финала на надпреварата участниците ще се състезават обратно към долната станция на лифта, където ще трябва да кацнат в мишена с диаметър 1 см. Освен точност ще бъде оценяван и стилът на кацане, за който също ще бъдат добавяни и отнемани точки.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: