Световна поща
КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ 1. В МРЕЖАТА НА „БЛИЗУ” – Пловдив, Пазарджик,Първомай, Раковски, Карлово, Хисар, Стамболийски, Старо Железаре, Паничери, , Старосел, ,Калековец,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Ще правят частно училище върху 5 дка в Западен. Може би
Източник: ПОТВ 15:08 / 11.07.2019
© ПОТВ

5 декара общински терен в район "Западен" иска да купи частен инвеститор, за да построи училище там. Опозицията в пловдивския общински съвет обаче се противопостави на предложението и след едночасови дебати бе решено окончателното гласуване да е на следващата сесия на 1 август, на която ще бъде поканен въпросният инвеститор, за да разкаже намеренията си.

- - - 

Точно преди една година подобно предложение бе отправено в общината от същия частен инвеститор, когато се предвиждаше продажбата на терена от 10 дка. Впоследствие той бе разделен на две части от по 5 дка, като в устройствения  план те са отредени за училище и за детска градина. Днес опозиционни съветници обявиха, че трябва да се наложи мораториум върху сделките с имоти до края на мандата. Опасенията им са, че на терена може да изникне поредния жилищен мастодонт вместо училище. Други техни колеги смятат, че е подобре да се направи общинско, а не частно учебно заведение. Въпреки това имотът на ул. "Кръстьо Раковски" в "Западен" бе вкаран в програмата за разпореждане с имоти общинска собственост.  

НИКОЛАЙ РАДЕВ, общински съветник от БСП:

СЛАВИ ГЕОРГИЕВ, общински съветник от ОП:

ИВАН ТОТЕВ, кмет на Пловдив:

Общинският съветник Божидар Здравков, внук на един от най-уважаваните кметове на Пловдив от 30-те години на ХХ век, чието име носи, предупреди колегите си, цитирам, да си опичат акъла. Той каза, че при сегашния манталитет няма нарушение, което да не е направено и припомни, че дарителската воля  на Кудоглу за обществена сграда на бул. Васил Априлов не е спазена и благодарение на общинските юристи сега там се издига голям хотел-ресторант.

Всъщност гласуването днес се размина на косъм от провал и се наложи повторен вот. В него не успя да се включи съветникът от ГЕРБ Вихър Захов, въпреки че спринтира до мястото си. В крайна сметка се оказа, че въздържалият се е подкрепил предложението.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОЙ МОЖЕ ДА ПРЕБОРИ ИВАН ТОТЕВ ПРИ ЕВЕНТУАЛНА БОРБА ЗА КМЕТСКИЯ ПОСТ ПРЕЗ 2019
Здравко Димитров
Районен кмет от ГЕРБ
Славчо Атанасов
Борислав Инчев
Дани Каназирева
Йордан Иванов
Друг десен кандидат
Кандидат на БСП
Само обединен опозиционен кандидат
Никой не може да го пребори
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: