Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2021 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
ПЛОВДИВ ЧЕТЕ започва на 10 юни
Източник: ПОТВ 15:08 / 04.06.2019
© ПОТВ

Близо 20 издателства с автори и преводачи ще участват в литературния фестивал "Пловдив чете", който започва в понеделник, 10 юни. В традиционната АЛЕЯ НА КНИГАТА ще гостуват около 40 издателства. Всички събития от програмата на "Пловдив чете" са с вход свободен за гражданите.

- - - 

Десетки литературни срещи с писатели, преводачи, художници, четения и авторски рецитали, премиери на нови книги, дискусии, изложби, филми и концерти са включени в 17-то издание на най-големия литературен фестивал у нас - "Пловдив чете". Домакин на събитието е ИК "Жанет 45" на поетесата и основател на фестивала Божана Апостолова, която е успяла да привлече десетки партньори. 

АЛЕКСАНДЪР ДЪРЖИКОВ, зам.-кмет: ...

БОЖАНА АПОСТОЛОВА, издател: Все по-малко се говори за книгите. Книгата е захвърлена в задния двор. Аз винаги съм давала пример ... 

Официалното откриван
© ПОТВ
е ще е на 11 юни от 20 ч. в Античния театър със специалното участие на Мирослава Кацарова, Орлин Павлов, Теодосий Спасов и Мирослав Турийски. Тогава ще бъдат обявени носителите на наградите "Орфеев венец" - за високи постижения в съвременната поезия и "Златна четка" - за най-добро художествено оформление на книга. Тази година шатрите за Алеята на книгата ще са разположени на Малката главна. 

ВЕЛИЗАРА ДОБРЕВА, председател на Асоциация "Българска книга": В издателския бизнес, когато говорим за култура - парите са недостатъчни.

През цялата
© ПОТВ
следваща седмица ще има срещи с български писатели и творци от Холандия, Румъния, Испания. 77-годишният Хюс Кайер, който е носител на наградата "Астрид Линдгрен", ще представи бестселъра си "Книгата на всички неща".

МАНОЛ ПЕЙКОВ, издател: Две и половина години преговаряме с него, той е жив класик на холандската литература, пътува само със съпругата си, дава по две интервюта на ден и се среща само с деца, които са чели неговите книги.

Литературният фестивал "Пловдив чете" тази година е с акцент децата и идеята да се приобщят малчуганите към света на книгите. 

ГЕРГАНА ГЕОРГИЕВА, ИК "Жанет 45": 150 деца от цялата страна ще дойдат в Пловдив и ще се срещнат с авторите, които са чели. Ще се радваме, ако и пловдивски деца дойдат. Ще се проведе и инициативата "Пътуващи сандъчета", като сме предвидили да има 10 пътуващи сандъчета с около 200-250 книги, които по-късно по предложение на детския отдел на НБ Иван Вазов ще бъдат дарени на читалища и училища.

ДИМИТЪР МИНЕВ, директор на НБ "Иван Вазов": Детският отдел е по училищата от февруари ...

Божана Апостолова, която тази година чества 75 години, смята да се оттегли в заслужена почивка и да предаде щафетата на сина си Манол Пейков.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: