Световна поща
КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ 1. В МРЕЖАТА НА „БЛИЗУ” – Пловдив, Пазарджик,Първомай, Раковски, Карлово, Хисар, Стамболийски, Старо Железаре, Паничери, , Старосел, ,Калековец,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Дани Каназирева: Властта избяга от сесията и засили съмненията за корупция
Източник: ПОТВ 10:39 / 04.06.2019
©

“Съюз за Пловдив" иска експертиза за качеството на ремонта и вложените материали

 Мнозинството на Тотев и ГЕРБ в Пловдив умишлено провали извънредната сесия на Общинския съвет, на която администрацията трябваше да даде подробен и ясен отчет как са изхарчили 20 млн. лева, предоставени безвъзмездно на Пловдив по Оперативна програма "Региони в растеж“. Управляващите инструктираха своите съветници да не дойдат на заседанието, за да не бъде достигнат необходимия кворум. Така гражданите на Пловдив не чуха как са изхарчени парите за ремонти и благоустрояване в зоната между бул. "Княгиня Мария Луиза“ и бул. "Марица юг“. С доклада на зам.-кмета Кацарски, представен часове преди сесията и само от няколко хвърчащи листа, съвсем се оплетоха в лъжите си – от него става ясно, че например ул. "Козлудуй“ е възложена за ремонт по проекта по договор с "Агромах“ ЕООД, по- късно обаче се възлага и изпълнява от район "Централен“ със средства от общинския бюджет, като реално плащането се дублира. Същото се повтаря и при други включени в проекта обекти.

 Въпросът е два пъти ли плащаме за ремонт на една и съща улица?

 “Бягството засили съмненията за корупция. Поискахме прозрачност, а те отговориха с повече тъмнина. Не уважиха дори многото граждани, които бяха дошли да чуят сами отговорите. Така направиха пропастта още по-дълбока - от едната страна сме хората, които работим и си плащаме данъците, а от другата страна са те, които харчат нашите пари на тъмно. Не може да харчиш над 20 млн. лева и да не се явиш и отговориш на поставените въпроси. Това е недопустимо.", коментира инициаторът за свикването на извънредна сесия, Дани Каназирева.

 Съветниците от “Съюз за Пловдив" раздадоха на дошлите хора червени “антистрес" сърца, за да осмеят надменното поведение на кмета и екипа му.

“Те са похарчили близо 90 хиляди лева за рязане на ленти и антистрес сърца, с които да популяризират проекта. Не открихме нито един пловдивчанин, който да е получил такъв сувенир. Държим да им го напомним", обясни Каназирева.

“Съюз за Пловдив" припомни една от критиките си към изпълнението на проекта - че само на малка част от улиците са подменени водопровода и канализацията. Повечето от тях продължават да са с амортизирана подземна инфраструктура от средата на миналия век.

“Само преди седмица нарекох това “бомба със закъснител". После започнаха дъждовете и всички видяхме, че дори улиците с подменени водопроводи останаха под вода - това са “Лъджене“ и "Георги Мамарчев“. Канализацията на всички от ремонтираните наскоро булеварди не издържа. Предупреждавахме за тази опасност и за жалост се оказахме прави", каза още Дани Каназирева.

 Съветниците припомниха, че са правили много опити за диалог с кмета Иван Тотев и екипа му, но властта винаги е реагирала надменно. Целта на искането на доклад за изпълнението на строително-монтажните работи по проекта бе да се направи анализ на пропуските, за да не бъдат повтаряни. Вместо това управляващите отново избраха конфронтацията.

“Съюз за Пловдив" настоява да бъде възложена и изготвена техническа експертиза от независими външни експерти, която да установи спазена ли е конструкцията на пътя съгласно проекта, да се вземат проби от положените настилки, изпълнени ли са правилно наклоните за отводняване на улиците, както и да се установи какви материали са използвани и какви са заложени по проект.

 Нека не мислят, че с неявяването си днес темата е приключена.

Сега започва, още повече, че от самите строителни фирми, които работят на място коментират, че вместо материалите, предвидени по проекта са влагани други, които обаче са два пъти по-евтини“, в заключение заявиха от "Съюз за Пловдив“.
Коментари [1] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОЙ МОЖЕ ДА ПРЕБОРИ ИВАН ТОТЕВ ПРИ ЕВЕНТУАЛНА БОРБА ЗА КМЕТСКИЯ ПОСТ ПРЕЗ 2019
Здравко Димитров
Районен кмет от ГЕРБ
Славчо Атанасов
Борислав Инчев
Дани Каназирева
Йордан Иванов
Друг десен кандидат
Кандидат на БСП
Само обединен опозиционен кандидат
Никой не може да го пребори
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: