Световна поща
КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ 1. В МРЕЖАТА НА „БЛИЗУ” – Пловдив, Пазарджик,Първомай, Раковски, Карлово, Хисар, Стамболийски, Старо Железаре, Паничери, , Старосел, ,Калековец,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
ТВЪРДИ ЦЕНИ НА КОРУПЦИОННИЯ ПАЗАР В ПЛОВДИВ
Източник: ПОТВ 13:45 / 01.06.2019
©

На пресконференция на Специализираната прокуратура бяха изнесени някои нови данни за операцията срещу Ральо Ралев.

Първоначалната информация, че лично Бойко Борисов се е намесил, се потвърждава. Остава открит въпросът – дали непокорният строителен предприемач се е обръщал преди това към други институции, към които по закон се подават сигнали за корупция? Дали не са му обърнали внимание или той е нямал доверие в тях?

Между другото едно от нашумелите дела отпреди десетина година за инспекторка от ХЕИ заловена след рекет над търговски обект в Пловдив, завършило с осъдителна присъда, също тръгва с "връзки" – прескача се нормалния начин на подаване на оплаквания, намира се по-високопоставено лице, което разпорежда ускорено развитие на операцията.

Арестуването на на  Ральо Ралев бе описано като мащабна акция с участието на много институции – все едно, че не е арестуван кротък човек във фитнес зала, а Осама бин Ладен, примерно. Направи впечатление, че благодарности бяха отправени към софийската дирекция на МВР, но не и към Пловдивската, която вероятно е била изолирана.

Ясно бе казано, че предприемачът, след като му е бил спрян проектът –въпреки изпълнението на всички условия, е започнал да търси връзки – включително със служители в Община Пловдив /без кмета – бе подчертано/ и навсякъде е била правена една и съща сметка – колко квадратни метра РЗП-то, каква ще е печалбата, съответната комисионна върху печалбата и – дай 60 000 лева. Всички оферти били около тази сума.

Означава ли това, че общинските служби, които контролират строителния бранш, действат като организирана престъпна група?

Едва ли случаят с Ралев е единственият? Дали сега не е моментът строителите да намерят смелост и да разкрият схемата. С имена и конкретни примери. Впрочем на маса са се чували думите "Ральо си иска". И за други хора се шушука. И дотам.

Уви, ако и сега нищо не се разкрие – извън случая с Ральо Ралев, пак ще остане една последна надежда – това е Бойко Борисов. Ама в тази корумпирана държава той едва ли ще може да огрее навсякъде.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОЙ МОЖЕ ДА ПРЕБОРИ ИВАН ТОТЕВ ПРИ ЕВЕНТУАЛНА БОРБА ЗА КМЕТСКИЯ ПОСТ ПРЕЗ 2019
Здравко Димитров
Районен кмет от ГЕРБ
Славчо Атанасов
Борислав Инчев
Дани Каназирева
Йордан Иванов
Друг десен кандидат
Кандидат на БСП
Само обединен опозиционен кандидат
Никой не може да го пребори
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: