Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
5 златни съкровища показва Археологическият музей
Източник: ПОТВ 15:16 / 13.05.2019
© ПОТВ
Вълчитрънското златно съкровище

5 златни съкровища и 250 експоната от праисторически и ранни тракийски времена са експонирани в Регионалния археологически музей в Пловдив. Те са част от националната изложба "Преоткритият свят на Стара Европа“, която ще продължи от 14 май до 27 октомври.

- - -

За пръв път пловдивчани могат да видят на едно място най-ценните съкровища на България, прославили името на родината ни в цял свят. В специална зала е експониран оригиналът на Панагюрското златно съкровище, а в залата за временни изложби са подредени останалите четири.

От утре пловдивчани и гостите на града могат да видят съкровищата от Вълчитрън, Хотница, Дъбене и Долнослав, както и археологическите находки, които показват, че България е една от най-старите цивилизации в света. Редовният билет е 5 лева. За ученици, студенти и пенсионери - 2 лв., има преференции за групови и семейи посещения. Музеят е отворен от вторник до неделя от 10 до 18 ч. По време на предстоящата Европейска нощ на музеите на 18 май работното време ще е удължено до 22 часа.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: