Световна поща
КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ 1. В МРЕЖАТА НА „БЛИЗУ” – Пловдив, Пазарджик,Първомай, Раковски, Карлово, Хисар, Стамболийски, Старо Железаре, Паничери, , Старосел, ,Калековец,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Знаете ли защо трябва да смените гумите на автомобила си?
Източник: ПОТВ 11:49 / 15.04.2019
©

Времето се затопли, пролетта връхлита с пълна сила, температурите се покачват, което ни подсеща, че е станало време да сменим зимните гуми с летни.

Кое поражда нуждата да сменямe всяка пролет и есен гумите? Разликата между зимни и летни гуми се крие в шарката на грайфера, както и в структурата на материала, от който е изработена гумата. Разликата се вижда още на пръв поглед. Грайферът на летните гуми е с широки канали и дълги гладки участъци, отвеждащи водата от центъра на гумата. Шарката на зимната гума има доста по-тесни и много повече канали и цяла серия ламели. Гъстата шарка контактува по-добре със снега и придава по-хубаво сцепление по хлъзгави настилки.

Голяма роля играе материалът, от който е направена гумата. Летните гуми са направени от твърд каучук, който осигурява добро сцепление с нагорещения асфалт, докато зимната гума е направена от мек материал, осигуряващ по-качествено сцепление със студената пътна настилка. Шофирането със зимни гуми през лятото крие много рискове. Поради състава на материала, от който е изработена зимната гума, при контакт се нагрява до приблизително 80 градуса и това размеква гумата, износването на грайфера става голямо, същевременно отслабва сцеплението и се получава дискомфортен шум. Шофирането със зимни гуми крие риск от внезапно пръскане на гумата поради загряването и повишаването на налягането на въздуха в гумата.

С наближаването на Великденските празници се очаква голям брой автомобили да тръгнат на път. Пътна Помощ Пловдив съветват да прегледате оборудването на автомобила ви.

При нужда:

пътна помощ пловдив
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОЙ МОЖЕ ДА ПРЕБОРИ ИВАН ТОТЕВ ПРИ ЕВЕНТУАЛНА БОРБА ЗА КМЕТСКИЯ ПОСТ ПРЕЗ 2019
Здравко Димитров
Районен кмет от ГЕРБ
Славчо Атанасов
Борислав Инчев
Дани Каназирева
Йордан Иванов
Друг десен кандидат
Кандидат на БСП
Само обединен опозиционен кандидат
Никой не може да го пребори
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: