Световна поща
КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ 1. В МРЕЖАТА НА „БЛИЗУ” – Пловдив, Пазарджик,Първомай, Раковски, Карлово, Хисар, Стамболийски, Старо Железаре, Паничери, , Старосел, ,Калековец,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Пловдивският апелативен съд задържа под стража двама полицаи
Източник: ПОТВ 11:27 / 15.03.2019
©

Пловдивският апелативен съд отмени определение на Окръжен съд - Пловдив, с което е била изменена мярката за неотклонение на полицаите  С. М. и П. А. от "задържане под стража“ в "домашен арест“, като  ги остави ареста.

Против определението в съда е постъпил частен протест от Окръжна прокуратура - Пловдив, в който се настоява двамата подсъдими да останат с мярка за неотклонение  "задържане под стража“.

Апелативните магистрати смятат, че не е достатъчно въз основа само на един аргумент - заради приключване на съдебното следствие, и по-конкретно, защото всички свидетели по делото били разпитани и нямало опасност подсъдимите да им въздействат, да се променя мярката на полицаите от "задържане под стража“ в "домашен арест“.

          Само по себе си, това не представлява ново обстоятелство и не може да бъде самостоятелно основание за промяна на мярката за процесуална принуда.

Първоинстанционният съд не е акцентирал върху факта, че срещу двамата подсъдими се води и друго наказателно производство отново за грабеж на цигари в съучастие и пак в качеството им на полицейски служители, а срещу подс. С. М. и за подкуп от 20 000 лв. посредством злоупотреба със служебно положение. При спазване на презумпцията за невиновност, съдебната практика е последователна, че наличието на друго висящо наказателно производство, следва да се разглежда като лоша характеристика за личността на дееца, която във всички случаи следва да се отчете при определяне на вида на мярката за неотклонение и за извод за наличие на реална опасност от извършване на престъпление.

         От друга страна, следва да се сподели становището на окръжната прокуратура, че срокът на задържането под стража на двамата подсъдими М. и А. не е прекомерен, нито неразумен по стандартите на наказателния закон,  както с оглед на предмета и тежестта на обвинението и сложността на делото, така и предвид на процесуалното му развитие.

В момента делото е в съдебната фаза.

За това апелативните магистрати смятат, че двамата подсъдими полицаи остават в ареста.

         Определението е окончателно.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОЙ МОЖЕ ДА ПРЕБОРИ ИВАН ТОТЕВ ПРИ ЕВЕНТУАЛНА БОРБА ЗА КМЕТСКИЯ ПОСТ ПРЕЗ 2019
Здравко Димитров
Районен кмет от ГЕРБ
Славчо Атанасов
Борислав Инчев
Дани Каназирева
Йордан Иванов
Друг десен кандидат
Кандидат на БСП
Само обединен опозиционен кандидат
Никой не може да го пребори
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: