Световна поща
КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ 1. В МРЕЖАТА НА „БЛИЗУ” – Пловдив, Пазарджик,Първомай, Раковски, Карлово, Хисар, Стамболийски, Старо Железаре, Паничери, , Старосел, ,Калековец,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Общината готова да откупи парка зад "Санкт Петербург"
Източник: ПОТВ 15:04 / 13.03.2019
© ПОТВ

Над 1000 души са се подписали в подписката срещу превръщането на градинка в район "Северен" в паркинг, съобщи председателят на Инициативния комитет "Да спасим парка зад хотел "Санкт Петербург" Асен Костов. По предложение на съветника Слави Георгиев от НФСБ от трибуната на пловдивския общински съвет Костов прочете декларация на съкварталците си. Хората настояват теренът от 16 декара да бъде вписан в ОУП на Пловдив със статут за парково пространство, Общинският инспекторат да санкционира собственика за изсичането на здравите дървета, а също така общината да отчужди парка. Кметът Иван Тотев обеща пред присъстващите около 40 жители на район "Северен" да стартира преговори за откупуване на парка от настоящия собственик Байрам Солак за сума от около 1 милион лева. Гражданите заявиха, че ако не бъде постигнато споразумение, ще блокират бул. "България" и ще се стигне до война.

Както ПОТВ първа съобщи, миналата седмица бяха изсечени дърветата в парка и започна заграждане на терена. Граждани коментираха тогава, че градинката съзнателно е била занемарена от години, заради предстоящата продажба.

Междувременно стана ясно, че паркът е бил част от апортната вноска на общината в съдружното с Георги Гергов дружество "Пълдин туринвест". По оценка от 2006-а теренът е струвал 10 милиона лева. Не е ясно за каква сума Гергов го е продал.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОЙ МОЖЕ ДА ПРЕБОРИ ИВАН ТОТЕВ ПРИ ЕВЕНТУАЛНА БОРБА ЗА КМЕТСКИЯ ПОСТ ПРЕЗ 2019
Здравко Димитров
Районен кмет от ГЕРБ
Славчо Атанасов
Борислав Инчев
Дани Каназирева
Йордан Иванов
Друг десен кандидат
Кандидат на БСП
Само обединен опозиционен кандидат
Никой не може да го пребори
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: