Световна поща
КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ 1. В МРЕЖАТА НА „БЛИЗУ” – Пловдив, Пазарджик,Първомай, Раковски, Карлово, Хисар, Стамболийски, Старо Железаре, Паничери, , Старосел, ,Калековец,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
ВМРО-БНД иска оставката на артдиректора на "Пловдив 2019"
Източник: ПОТВ 13:43 / 11.03.2019
©
Светлана Куюмджиева

Политическото ръководство на ВМРО-БНД иска оставката на артистичния директор на ОФ "Пловдив 2019" Светлана Куюмджиева, която е отговорна за продукцията. Причина са два проекта, които предстоят да бъдат реализирани в рамките на инициативата "Европейска столица на културата". Към кмета Иван Тотев, който е председател на Управителния съвет на фондацията за пореден път се отправя питане за размера на заплатите на ръководството на фондацията, а също какви и колко допълнителни материални стимулирания, бонуси, допълнителни възнаграждения или някакви други доходи са получавали през 2017-а и 2018-а от фондация "Пловдив 2019". 

- - - 

Воеводите определиха фондация "Пловдив 2019" като структура, в която, подобно на някои организации, действа законът за омертата. Тъй като въпреки усилията, не са успели да изкопчат никаква информация за проявите в програмата, договорите с предложилите проектите и не на последно място - възнагражденията. Миналата седмица ВМРО-БНД били озадачени от идеята символи на Пловдив да се изработят и разпространяват под формата на близалки, което от самата фондация било обосновано с думите, че няма нищо страшно да се говори за кич.

БОРИСЛАВ ИНЧЕВ, председател на ВМРО-БНД: За нас един от символите на Пловдив е пловдивското паве. Ще внесем проект за закупуване на 385 000 павета, колкото са официално регистрираните жители на Пловдив.

Вторият проект, който неприятно сюрпризирал воеводите, е догов
© ПОТВ
орът за отпускане на 7000 лева на фондация "Глас", която организира гей парада в София. ВМРО е категорично против подобни прояви, които може да взривят Пловдив. Това е и причината партията да свали кредита си на доверие към общинската фондация и нейния артистичен директор.

СТЕФАН ПОСЛИЙСКИ, общински съветник: Всички творци бягат. Няма го духът на Пловдив, с цялото това културно наследство, което имаме. Културният календар дублира ЕСК. Искаме да видим продукцията на самата фондация.

Според ВМРО-БНД, дават се десетки хиляди левове на измислени герои, освен това са финансирани и няколко проекта за клакьори. Пловдив е толерантен град, но нека не си играем с търпението на пловдивчани - предупредиха воеводите.
Коментари [1] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОЙ МОЖЕ ДА ПРЕБОРИ ИВАН ТОТЕВ ПРИ ЕВЕНТУАЛНА БОРБА ЗА КМЕТСКИЯ ПОСТ ПРЕЗ 2019
Здравко Димитров
Районен кмет от ГЕРБ
Славчо Атанасов
Борислав Инчев
Дани Каназирева
Йордан Иванов
Друг десен кандидат
Кандидат на БСП
Само обединен опозиционен кандидат
Никой не може да го пребори
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: