Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
ВМРО-БНД пита Тотев за незаконните постройки в Пловдив
Източник: ПОТВ 15:52 / 11.02.2019
© ПОТВ

ВМРО-БНД изисква от кмета на Пловдив Иван Тотев информация за броя на незаконните постройки в ромските квартали на територията на районите "Източен", "Централен" и "Северен" и колко са влезлите в сила заповеди за премахването им. След това ще се направят изчисления колко пари ще са необходими за събарянето на тези обекти.

- - - 

Лидерът на градската организация на ВМРО-БНД Борислав Инчев обясни, че няколко пъти е изисквана информация по тази тема, но безрезултатно. Това е причината заявлението да бъде отправено до кмета Иван Тотев по Закона за достъп до обществената информация.

БОРИСЛАВ ИНЧЕВ, председател на ВМРО-БНД: Изискваната информация е за незаконните обекти от четвърта до шеста категория, които са в правомощията на общинските администрация. Никой не знае колко са.

 

Народният представител Александър Сиди заяви, че подготвя такова питане в национален план към министъра на регионалното развитие и благоустройството. След което ще се пристъпи към премахването на незаконните обекти първо в Пловдив, после в областта, а след това - в цялата страна, съобразно т.нар. Програма за справяне с "циганския въпрос".

АЛЕКСАНДЪР СИДИ, народен представител: ВМРО и аз лично категорично се противопоставяме за приоритетното настаняване на хората от Войводиново в община Пловдив. 

Според Александър Сиди, ромите трябва да минат по законния ред за регистрация, подаване на заявление и евентуално настаняване в общинско жилище. Депутатът подчерта, че 1 млрд. лева са били изхарчени по време на Декадата на ромското включване, без конкретен ефект за интеграцията на малцинството.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа
Догодина
В края на мандата
На куково лято
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: