Световна поща
ВАЖНО ЗА ПЛОВДИВСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ Програмата на ПОТВ може да се гледа в мрежата на N3, ДСС, А1 – пакети Екстра-разширен и Смарт 25/според информация от А1/, ДСТВ,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2020 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Масово надъхване да не се гласува на евроизборите
Източник: ПОТВ 12:19 / 07.02.2019
©

С наближаването на изборите социалните мрежи се превърнаха в арена за агитации, надъхване, кандърдисване и люти спорове на политическа тема. Вече вървят неофициални сондажи, проучвания и анкети за кого и дали изобщо ще се гласува. Съпоставка на информацията от няколко специализирани групи показва, че най-големият спор продължава да е по антагонистичната ос ГЕРБ - БСП. Тревожен е фактът, че има масово надъхване да не се гласува на изборите тази година. 

Актуален в момента е въпросът "Ще гласувате ли на евроизбори`2019". Почти по равен брой гласове получават ГЕРБ и БСП. Отговарящите с "Не мога да преценя" и "Не съм решил" обаче са повече от привържените на двете партии заедно. Това, според политически наблюдатели, е показателно за отношението на избирателите към политическата класа у нас. Преобладаващата част от електората не вярва на управляващите го и категорично отговаря, че ще пусне невалидна бюлетина.

Въпреки, че е задължително да се гласува, поради премахването на санкция при негласуване, хората вероятно ще пропуснат да отидат до изборните урни, смятат политолози. Това, според тях, е грешен ход, заради пропорционалната изборна система у нас. При нея, ако не гласуваш или гласуваш за партия, която не прескочи %-граница за влизане в парламента, гласът се разпределя между останалите.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОГА ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ПЕНСИИТЕ?
За Коледа (2) 3%
Догодина (7) 11%
В края на мандата (4) 6%
На куково лято (51) 80%
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: